Кадър: БНТЗначителна част от мерките, които се вземат от министерството

...
Кадър: БНТЗначителна част от мерките, които се вземат от министерството
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Ще направим простотии и в училищата, но този път ще е за сметка на нашите деца

Кадър: Българска национална телевизия

Значителна част от ограниченията, които се вземат от министерството на образованието преди първия образователен ден, са пресилени и ненужни ". Това сподели доцент Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София, пред БНР.

Според него се случва същото, както с КПП-тата и затварянето на парковете през зимата.

" На път сме да се повтори същото нещо, само че в този момент в учебните заведения, водени от някакъв боязън. Ще създадем същите простотии, които направихме тогава, само че този път ще е за сметка на нашите деца ", счита Мангъров, написа

Той уточни елементарна формула, с цел да се избегне терзанието и основаването на безпорядък - децата, които са заболели, да не вървят на учебно заведение, а здравите деца да си вървят умерено в образователните часове.

По думите на доцент Мангъров изолационните стаи в учебните заведения няма да са ефикасни, тъй като, преди да бъде изолирано там, детето към този момент е било с другите деца в класната стая.

" Друго нещо - да се разхождат в междучасието децата с маски, а в час - без маски. Това е цялостна нелепост. До момента няма статистически потвърдено изследване, което да твърди, че носенето на маски носи някаква основна изгода. Още повече, когато се употребяват от некомпетентни - каквито са децата, а и самоделните маски от плат... Доказано е, че тези, които носят саморъчно направени маски, могат да се заразят три пъти повече от тези, които не носят маски ", акцентира инфекционистът.

По думите на Мангъров " изследователската активност " би трябвало да спре. " Това ще стане мъчно, тъй като на всички се услади да вземат по 1 млн. лв. дневно за проби, които са си чиста облага ". Това е бизнес на лабораториите, които вършат тестванията, акцентира той.

Доц. Мангъров разяснява, че видяно в международен мащаб, страните, които през зимата бяха най-строго затворени поради пандемията, в този момент чакат втора вълна, а тези, които са били " оставени свободно " с най-разхлабени ограничения, в този момент означават минимум новозаразени и минимум смъртни случаи.

Във връзка с имунизациите, които се основават против COVID-19, доцент Атанас Мангъров разяснява, че  „ не е въпросът в самото правене на имунизацията, а в това, че тя би трябвало да бъде доста добре клинично изпитана и за сигурност, и за успеваемост ".

Той дефинира съветската ваксина " Спутник V " като недобре изпитана.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР