Кадър: БНТПрезидентът Румен Радев дава пресконференция;ия по повод 4 години

...
Кадър: БНТПрезидентът Румен Радев дава пресконференция;ия по повод 4 години
Коментари Харесай

На живо: Румен Радев: Президентската институция продължи да бъде коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма

Кадър: Българска национална телевизия

Президентът Румен Радев дава пресконференция;ия във връзка 4 години от своето ръководство. От брифинга отсъства вицепрезидентът Илияна Йотова, която е под карантина.

" Измина година на бурни и трагични събития, които форсираха хода на обществено-политическите промени у нас. И в тази турболентна година президентската институция продължи да бъде коректив и последна преграда против беззаконието и лобизма, да задава дневен ред по значими тематики, да отстсоява ползите на българите. Действителността постанова да има институции с ясни цели и предвидимост в своите дейности. Ще отбелязвам линии от миналата година и ще насоча фокуса към целите към актуалната:

Още при започване на предходната година снех доверие от държавното управление. Това беше акт на политическа отговорност против острата рецесия в ръководството, корупцията и разхищението, разпадът на държавността. Изригналите половин година по-късно митинги потвърдиха правотата на претекстовете ми за снемане на това доверие. Президентската институция не се скри, а още веднъж бе на висотата на упованието на българското общество и поддържа митингите с наличие. Институцията ни бе стожерът, който не позволи гласът на българите да бъдат удавени в разразилата се пропагандна акция на властта. По отношение на рецесията с Ковид 19, президентската институция бе онази, която вземаше рационални позиции и резервира разсъдъка в обстановка на изкуствено втълпяване на суматоха ", стартира речта си той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР