Кадър: БНТОлимпийската шампионка Ивет Горанова няма да може да защитава

...
Кадър: БНТОлимпийската шампионка Ивет Горанова няма да може да защитава
Коментари Харесай

Ивет Горанова няма да може да защитава титлата си на следващата олимпиада

Кадър: Българска национална телевизия

Олимпийската шампионка Ивет Горанова няма да може да пази купата си на идващите Игри в Париж през 2024 година Това стана ясно, след като Организационният комитет на ОИ`24 постави край очакванията на каратето да откри място в програмата им след дебюта си в Токио 2020.

Борба за оставането на спорта беше подета от френския златен медалист в категория до 67 кг Стивън да Коста, написа БНР. Той имаше някаква вяра, че ще успее да убеди уредниците да включат каратето в програмата на Париж 2024 и по този начин да може да отбрани купата си пред лична аудитория.

Да Коста е имал поддръжката на френския министър на спорта, а концепцията му е била каратето да влезе като един от спомагателните спортове в програмата, които сега са четири.

" Програмата е дефинитивна и не предстои на промени. Календарът е прочут на всички и е направен, следвайки разпоредбите на МОК ", се споделя в официалното съобщение на уредниците.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР