кадър БНТИзмамници използват името и логото на Българските пощи“, за

...
кадър БНТИзмамници използват името и логото на Българските пощи“, за
Коментари Харесай

Русенка получи фалшив СМС от Български пощи и изтеглиха 500 евро от картата ѝ

кадър Българска национална телевизия

Измамници употребяват името и логото на „ Българските пощи “, с цел да източат картите на техни клиенти в интернет, предизвестяват от полицията. Една от последните излъгани по тази скица е русенка, която се разделила с 500 евро, сигнализира Българска национална телевизия.

Малина Петкова и брачният партньор ѝ имат сполучлив бизнес, пазарят и заплащат онлайн, изключително по време на пандемията. Последната пратка обаче им излязла солена. Малина получава СМС от " Български пощи ", че пратката е арестувана и би трябвало да заплати 2,99.

Без да ревизира взема решение да заплати сумата, като преди този момент попълня данните си на посочен имейл. След което получава СМС от банката, че са и изтеглени 500 евро от картата. СМС-ът е изпратен от пощата за действителна пратка, само че е прихванат от хакер.

„ Някой ги следи тези неща и в последна сметка е схванал, че аз съм получила СМС надлежно ми е изпратил имейл, с цел да злоупотреби и да ми изтегли огромната сума пари ", споделя Малина. Потърпевшата подава сигнал в полицията в Русе.

От отдел „ Противодействие на икономическата престъпност “ потвърдиха, че фишинг измамите зачестяват, а по време на ковид кризата създателите им са станали още по изобретателни и дръзки. Освен от " Български пощи ", разпращат подправени имейли и от името на Енерго-про, в които се упорства да се последва линк.

" Реално дейните полета, в които се подканва жителя да вкара данните на своята карта е за да бъде източена картата. Гражданите да бъдат бдителни за въвеждането на код за сигурност на картата “, сподели Александър Ковачев – шеф на Сектор „ Противодействие на икономическата престъпност ”. А от „ Български пощи “ предизвестяват, че имейли, които не са от домейна на сдружението, не би трябвало да се одобряват за достоверни. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР