Кадър: БНТДоналд Тръмп още не може да преглътне загубата на

...
Кадър: БНТДоналд Тръмп още не може да преглътне загубата на
Коментари Харесай

Тръмп към губернатора на Джорджия: Ти позволи в твоя щат да има измама

Кадър: Българска национална телевизия

Доналд Тръмп още не може да преглътне загубата на изборите за президент на Съединени американски щати. Той продължава да твърди, че гласовете в някои щати са манипулирани.

 

 Тръмп прикани губернатора на Джорджия Брайън Кемп да спре идната изборна конкуренция в щата за Сената и повтори безпочвените си изказвания за машинация на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, съобщи ДПА.

" Направи нещо, Брайън Кемп, Джорджия. Ти разреши в твоя щат да има машинация ", съобщи Тръмп в Туитър. " Ние би трябвало да проверим подписи и да преброим подписани пликове по отношение на бюлетини. После изборите да бъдат анулирани. Те няма да са нужни. Ние ще спечелим всичко ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Републиканецът Тръмп загуби от демократа Джо Байдън в обичайно консервативния щат Джорджия на президентските избори предишния месец. Президентът обаче отхвърля да се признае за надвит, нападна своите съпартийци в Джорджия и насочва неоснователни изказвания за машинация при гласуването, напомня ДПА.

В Джорджия през януари ще има два балотажа и за двете места от щата в Сената на Съединени американски щати. Изходът от тези изборни съревнования ще дефинира дали демократите или републиканците ще имат болшинство в горната камара на Конгреса, откакто Байдън стане президент. Висш чиновник, надзираващ изборите в Джорджия, прикани Тръмп да се откаже от изказванията си за машинация, като сподели, че президентът въодушевява принуждение против локални изборни чиновници. " Спрете да вдъхновявате хора да правят евентуални актове на принуждение. Някой ще пострада. Някой ще бъде погубен. А това не е вярно ", съобщи Гейбриъл Стърлинг, осведоми Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР