Качественият сън вечер е една от причините човек да се

...
Качественият сън вечер е една от причините човек да се
Коментари Харесай

Доказано: Добрият сън ни прави по-щастливи

Качественият сън вечер е една от аргументите човек да се усеща по-щастлив на идващия ден, потвърдиха учени. Изследването е на Gallup and Healthways и е оповестено в Хъфингтън поуст.

За своето изследване учените са употребявали 7000 души. Участниците са помолени да оценят живота си – междинната оценка за качество на живот, която си дават спящите по осем часа на нощ, е 65.7 от допустима оптималната 100. Онези участници, които спят по-малко – по седем часа, правят оценка благополучието си на 64.2.

Американците, спящи шест часа, дефинират качеството си на живот на по-ниска стойност – 59.4. Учените са изчислявали резултатите на проучването – правили са разбори на отговорите на всички участници. Доброволците са били разпитвани за това какви са задачите им в живота, какви обществени взаимоотношения имат, каква е финансовата им непоклатимост и в какво физическо здраве се намират.

Резултатите недвусмислено демонстрират, че участниците, които си поспиват повече, се усещат доста по-удовлетворени от живота си, изясняват експертите.

Все отново, това проучване не е задоволително, с цел да се каже сигурно, че осем часовият сън носи благополучие – от Gallup and Healthways изясняват, че изследването не е било извършено за дълъг интервал от време. Учените изясняват, че са нужни спомагателни разбори в тази посока.

 Спане

Заможните хора спят по-добре от бедните, демонстрира друго изследване, което е представено от вестник Дейли мирър. Изследването е направено от учени от Колумбийския университет. Доброволците, които са проучвани, са били 270 хиляди души – всички те са били студенти в частни или държавни американски образователни заведения.

Получените данни посочили, че хората, които имат дребни приходи, не спят умерено, за разлика от тези, които нямат финансови терзания.

Най-добър сън имали хората, които са от по-богати обществени пластове, както и белите мъже. Хората от етническите малцинства не успявали да спят добре, макар че огромна част от тях считали, че почивката им е изцяло задоволителна, настояват учените след извършените разбори.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР