Качествената слънцезащита е ключов фактор за моментно предпазване на кожата

...
Качествената слънцезащита е ключов фактор за моментно предпазване на кожата
Коментари Харесай

Грижата за кожата продължава и след излагане на слънце


Качествената слънцезащита е основен фактор за моментно предотвратяване на кожата от увреждащото въздействие на ултравиолетовите лъчи. Макар да отразяват и обезвреждат УВ-радиацията обаче слънцезащитните артикули не могат напълно да предпазят кожата от всички последици от продължителното излагане на слънце. То неизбежно предизвика неспокойствие, дехидратация и следващо лющене на кожата в повърхностните й пластове.

Затова грижите за кожата след излагане на слънце са най-малко толкоз значими, колкото и слънцезащитните ограничения. Само те може да подсигуряват сполучливо обезвреждане на дерматологичните последици от ултравиолетовата радиация.

Като първостепенна задача след дълготрайно излагане на слънце се предлага компенсиране на несъразмерното пресушаване (дехидратация) на кожата. Точно загубата на вода се показва като главно следствие от слънчевото облъчване и се смята за водеща причина за преждевременното стареене на кожата при хора, които обичат да събират загар. Дехидратацията на кожата се асоциира и с появяването на бръчки. Превенцията и на двата казуса изисква след дълготрайно излагане на слънце да се употребяват хидратиращи козметични артикули, които да възстановят и задържат естествената мокрота на кожата.

Вторият значителен миг е омекотяването и тонизирането на кожата. Дехидратацията предизвика загуба на естествената разтегливост на дермата, само че овлажняващите артикули независимо не могат да компенсират това следствие. Затова козметичните грижи след излагане на слънце следва да включват и артикули с емолиентно деяние – съдействащи за сложно възобновяване на водно - липидния пласт на кожата . Това ще спомага за възобновяване на мекотата й, а оттова и на тонуса.

Свързани публикации.. Без слънцезащита за повече витамин D – целесъобразно ли е? 0 Слънцезащита - препоръки по какъв начин да предпазим кожата си 0

За възстановяване резултата и на двете посочени процедури ще спомага бързото изстудяване на кожата след излагане на слънце. Претоплянето й форсира загубата на вода и всички други отрицателни последици. Затова хидратиращите и омекотяващи грижи следва да се съчетаят с охлаждащи кожата такива. Колкото по-бързо се възвърне естествената й температура, толкоз по-бързо тя ще възстановява положението си.

Качествените грижи след излагане на кожата на слънце идеално допълват слънцезащитните такива. Ролята им не трябва да се подценява като средство за опазване и поддържане на красивия тип и здравето на кожата и за предварителна защита на всички кожни проблеми, които УВ-лъчите отключват.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР