Качено във фейсбук видео на умираща пред спешното отделение във

...
Качено във фейсбук видео на умираща пред спешното отделение във
Коментари Харесай

Прокуратурата във Враца проверява случая с починалата пред болница жена

Качено във фейсбук видео на умираща пред незабавното поделение във Враца жена взриви обществеността и провокира стихия от отвращение.

Случаят е от нощта в понеделник, когато 43-годишна жена от врачанското с. Пудрия се събудила и споделила на мъжа си, че не може да диша. Той незабавно качил брачната половинка си и детето им в колата и отишли в незабавния център във Враца.

Когато пристигнали мъжът разказал на регистратурата какво се е случило.

На видео, качено от очевидец на случката, се вижда и чува по какъв начин дамата на регистратурата го пита какво е пила брачната половинка му и мъжът дава отговор, че от два дни пие флудрекс, само че през нощта се събудила и му споделила, че едвам диша. Докато обезпокоеният човек се пробва да върне в схващане брачната половинка си, чиято глава пада обратно, дамата от регистратура няколко пъти го пита за ЕГН-то, като в това време най-спокойно разбърква кафето си, вместо да извика дежурния доктор.

Според създателя на видеото Иван Илиев дамата е умряла още пред регистратурата, само че съгласно изпълнителния шеф на лечебното заведение доктор Петър Керемедчиев тя е издъхнала откакто била призната в реанимацията. По думите на шефа на болничното заведение, който към този момент е бил осведомен със случая, 43-годишната жена е стояла към 10 минути пред регистратурата, след което е призната в реанимация, само че медиците не са съумели да я спасят. Тя е имала тежка белодробна емболия, която може да е постковид синдром, макар че пробата ѝ е бил негативен.

„ Тя не умира пред незабавното, само че съгласно мен тези минути там, които се виждат и на видеото, са отвратителни. Взел съм административни ограничения “, безапелационен е доктор Керемедчиев.

От окръжната прокуратура във Враца оповестиха, че стартират инспекция в МБАЛ „ Христо Ботев “ поради случая. От държавното обвиняване са разпоредили на полицията да извърши инспекция. Тя би трябвало да откри има ли нарушаване на правно регламентирана активност, каквато е здравната помощ, и дали гибелта е породена по несъобразителност в болничното заведение. РЗИ във Враца също е почнала инспекция по случая, след подаден сигнал от регионалната администрация, написа 24 часа.

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова пък подреди Изпълнителна организация " Медицински контрол " също да ревизира случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР