Кабул планира да закупи около един милион барела петрол от

...
Кабул планира да закупи около един милион барела петрол от
Коментари Харесай

Афганистан планира да закупи около един милион барела петрол от Русия

Кабул възнамерява да закупи към един милион барела нефт от Москва, съобщи афганистанският министър на индустрията и търговията Нуриддин Азизи пред РИА Новости.

" Предложихме на Русия към един милион барела, в случай че тя може да изпрати повече, това не е проблем ", сподели той.

Министърът добави, че планът за петрол и газ ще бъде най-важният за афганистанската страна.

Афганистан се интересува от реализиране на съглашение за доставки на съветски нефт посредством бартер , ако Москва се интересува от афганистански артикули, съобщи афганистанският министър на индустрията и търговията.

" Бихме желали да обмислим и опцията за бартерна търговия , при изискване че Русия има потребност от някои афганистански артикули ", добави Азизи.

Вчера в Москва дойде делегация на афганистанското министерство на индустрията и търговията , изпратена от талибанското държавно управление. Преговорите с съветските им сътрудници са планувани за 15 и 16 август. Посланикът в Кабул Дмитрий Жирнов съобщи, че ще бъдат разисквани доставките на олио, зърно и слънчогледово масло.

Точно една година след настъплението против държавните сили талибаните навлязоха в Кабул и дефинитивно поеха контрола над Афганистан. Това се случи на фона на изтеглянето на американските войски от страната. Масовата евакуация на западните жители и техните афганистански съграждани продължи две седмици и през нощта на 31 август последните американски войски напуснаха летището в Кабул, с което завърши близо 20-годишното военно наличие на Съединени американски щати в Афганистан. В началото на септември талибаните образуваха краткотрайно държавно управление, ръководено от Мохамед Хасан Ахунд, който е под глобите на Организация на обединените нации от 2001 година насам. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР