Кабинетът Петков и служебното правителство, в което министър на отбраната

...
Кабинетът Петков и служебното правителство, в което министър на отбраната
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Кабинетът Петков носи вина за забавянето на инфраструктурата за Ф-16

Кабинетът Петков и служебното държавно управление, в което министър на защитата беше Георги Панайотов, носят виновност за забавянето на инфраструктурата за Ф-16. Това разяснява пред Епицентър.бг Христо Гаджев, ръководител на Комисията по защита в 48-то Народно заседание.

 

„ Добре, че се забавиха самолетите, тъй като в случай че не се бяха забавили самолетите, инфраструктурата нямаше да е подготвена преди тях “, разяснява Гаджев.

 

Той посочи, че в началото за построяването на инфрактуктурата за американските изтребители на авиобааза " Граф Игнатиево " са планувани 300 милиона лв.. Гаджев обаче не има вяра, че сумата за ремонта на граф Игнатиево за тази цел ще доближи 1 милиард лв., само че е допустимо някакво повишаване. „ Логично е компаниите да желаят индексация на договорите за модернизацията на " Граф Игнатиево " поради инфлацията, само че материалите вче би трябвало да са закупени “, съобщи Гаджев.

 

Той подсети, че от ГЕРБ неведнъж са предупреждавали, че е допустимо закъснение на построяването на инфраструктурата за изтребителите Ф-16.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР