Кабинетът на Педро Санчес одобри на заседанието си младежкия бонус

...
Кабинетът на Педро Санчес одобри на заседанието си младежкия бонус
Коментари Харесай

Кабинетът на Педро Санчес ще отпусне средства за жилищен наем на младите

Кабинетът на Педро Санчес утвърди на съвещанието си младежкия бонус за жилищен наем. Съгласие за него бе реализирано още през октомври предходната година, след близо една година договаряния сред съдружните сътрудници в държавното управление.

Съгласно Държавния проект за достъп до жилища за интервала 2022-2025 година ще бъдат отпуснати 1 717 милиарда евро, които ще бъдат ориентирани към най-уязвимите групи от популацията на страната. Младите хора на възраст сред 18 и 35 години ще получават в продължение на 2 години по 250 евро месечно под формата на помощ за заплащане на наем на жилище.

Условието е да работят и да имат годишен приход по-нисък от 23 725 евро. Целта е да получат опция да се отделят от родителите си преди навършването на 26 години, междинната възраст на която в Европа младите заживяват независимо.

В момента поради високите цени на наемите и на жилищата, средностатистическият испанец живее все по-дълго с родителите си.

Според министъра на превоза Ракел Санчес повече от 70 000 младежи ще се възползват от новата помощ.

Специално внимание ще се отдели на тези групи от популацията, които са принудени да се изселят, бездомни са или са уязвими. При тях дотацията за жилище може да доближи до 100% от наема.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР