Кабинетът е по-стабилен, отколкото се вижда по медиите в една

...
Кабинетът е по-стабилен, отколкото се вижда по медиите в една
Коментари Харесай

Денков: Сглобката е по-стабилна, отколкото изглежда

Кабинетът е по-стабилен, в сравнение с се вижда по медиите в една предизборна обстановка, разяснява министър председателят Денков. Той взе участие в бизнес-закуска с членовете на Американската комерсиална камара в България.

„ Голямото болшинство в Народното събрание и огромното болшинство от българския народ поддържа държавното управление и съм сигурен, че можем да осъществяваме нашите цели. Само дружно можем да реализираме тези цели “, добави министър-председателят.

Повод за срещата е 120-ата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и България. Акад. Денков акцентира по време на закуската, че измежду главните цели на кабинета е цялостната интеграция на страната в европейските и евроатлантическите структури.

„ Приоритетите са Шенген, влизането в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в еврозоната и съдействие с Европейски Съюз и със Съединени американски щати – това е посоката към развиването на България като естествена европейска страна. За постигането на тази цел ще действаме прагматично. Имаме явен и съответен проект и работим в екип, с цел да осъществяваме тези задания “, добави министър председателят.

„ Американските вложители имат постоянен бизнес в България и желанието им е да останат. Смятаме, че основен фактор е разговорът. За нас е наслаждение, че България към този момент има непрекъснато държавно управление, което стартира да работи незабавно. Това държавно управление работи в сложна среда, минава през рецесии, които следват една друга. Правителството може да разчита на Американската комерсиална камара “.

Това съобщи президентът на Американската комерсиална камара Оливие Маркет.

На събитието участваха и други членове на държавното управление – министърът на финансите Асен Василев, министърът на образованието и науката Галин Цоков, както и заместник-министри от министерствата на нововъведенията и растежа, на енергетиката и на стопанската система и промишлеността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР