Кабинетът Денков/Габриел прие на днешното си заседание решение за едностранно

...
Кабинетът Денков/Габриел прие на днешното си заседание решение за едностранно
Коментари Харесай

Спират концесията за добив на индустриални минерали в Харманлйско - фирмата не си плаща

Кабинетът Денков/Габриел одобри на днешното си съвещание решение за едностранно преустановяване на концесионния контракт за рандеман от находище " Изворово " на неметални потребни изкопаеми - индустриални минерали . Причината е несъблюдение на съществени договорни отговорности от страна на концесионера, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Концесионерът не е заплатил концесионно заплащане, дължими неустойки за несъблюдение на непарични договорни отговорности, дължими лихви за несъблюдение на задължението за заплащане на концесионно заплащане. Фирмата не е предоставял годишни банкови гаранции, обезпечаващи осъществяването на отговорностите за концесионно заплащане, лихви и неустойки. Тя не е внесла и дължимите вноски по контракта за доверителна банкова сметка със особено предопределение за застраховане осъществяването на отговорностите, свързани с разпродажба или консервация на миннодобивния обект и рекултивация на засегнатите земи, при изискванията и периода на концесионния контракт.

Находище " Изворово " се намира на територията на община Харманли, област Хасково. Концесионният контракт е подписан на 25 март 2009 година със " СакарГранит " ООД със седалище в Ямбол, след за концесия за период от 35 години.
 Министерски съвет утвърди 5 концесии за рандеман
Министерски съвет утвърди 5 концесии за рандеман

Те са ситуирани в областите Добрич, Хасково, Перник, Ловеч и Русе

Правителството реши през днешния ден да бъде преустановен и още един концесионен контракт - за рандеман на бентонитови глини, от находище " Гола могила ". В този случай обаче повода е гибелта на едноличния търговец - концесионер , заличаването му в Търговския указател при Агенцията по вписванията, и неподаване на заявление по член 67, алинея 4 от Закона за подземните благосъстояния (ЗПБ) от приемник на концесионера за продължение на контракта.

Разпоредбата на член 67, алинея 4 от ЗПБ регламентира опцията при гибел на физическото лице - концесионер, договорът да бъде удължен с решение на Министерски съвет, в случай че правоприемникът подава заявление за това. В случая наследниците на концесионера не са подали такова заявление в избрания за това период, заради което концесионния контракт се приключва.

Находище " Гола могила " се намира на територията на община Чирпан, област Стара Загора. През май 2004 година за него е подписан концесионен контракт с Едноличен търговец " Будоров ММ-Михаил Будоров " със седалище в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР