Кабинетът Денков-Габриел“ не е съюз между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а

...
Кабинетът Денков-Габриел“ не е съюз между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: Кабинетът „Денков-Габриел“ е решение на извънредна ситуация

Кабинетът „ Денков-Габриел “ не е съюз сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а решение на изключителна обстановка. То носи всички вероятни опасности, само че може да се окаже по-малко рисковано от предварителните избори. Това съобщи проф. Антоний Тодоров, политолог и учител в Нов български университет.

По думите му един постоянен кабинет ще уталожи пристрастеностите и ще даде опция за стабилизиране на политиките в някои браншове като бюджета, приемането в еврозоната и Шенгенското пространство.

„ Това са и главните насоки, в които това държавно управление може да чака, че ще има триумф, в случай че се задържи по-дълго време “, сподели политологът пред БНР.

Той не пожела да предвижда тъкмо какъв брой би се задържало държавното управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ В идващите 9 месеца, когато министър председател ще бъде учен Денков, допускам, че ще се резервира. Въпреки че има един риск и това са локалните избори. Тогава може малко да се разклати ръководещата настройка. Поне до към март държавното управление евентуално ще оцелее. След това е мъчно да се мисли. Има значение изходът от локалните избори и ситуацията в Украйна “, счита проф. Тодоров.

Той разяснява и изказванията за напън от страна на непознати посолства при съставянето на този кабинет.

„ Международните сътрудници на България чакаха да има някаква развръзка. Страната ни наподобява прекомерно нестабилна с едни точещи се служебни държавни управления, които са с вързани ръце и без работещ парламент или с краткосрочни парламенти, в които разнообразни популисти са в положение да прокарат законодателство от всевъзможен темперамент. Трябва да се запитаме и до каква степен сме способни сами да се преборим с проблемите си. Говоря за корупцията. Очакваме наказания като „ Магнитски “ или интервенция на Европейски Съюз “, уточни политологът и подсети, че политиката е изкуство на вероятното.

„ Ако се върнем към държавното управление и неговия личен състав, виждаме, че това е една особена групировка. Освен Мария Габриел, като претендент за министър – ръководител на ГЕРБ, всички други лица са свързани с Политическа партия и Демократична България. Но представяме ли си кабинет, в който ГЕРБ се завръща триумфално с ярки политически фигури? Това би взривило обществото “, разяснява той.

Според проф. Тодоров ще има известно затихване на спора сред Политическа партия и Румен Радев.

„ Вече няма политическа партия, с която президентът да е непосредствен. Той ще продължи да е сериозен, а обществото ще го чува “, счита той.

Антоний Тодоров вижда като бъдеща бомба развиването на въпроса с поискания имунитет на Бойко Борисов.

„ Той няма да се откаже от него и ще се стигне до процедура по гласоподаване. Ясно е обаче, че задвижването на всички въпроси от страна на прокуратурата, които касаят директно Бойко Борисов, са резултат от това, че ГЕРБ взеха решение да изискат промяната на основния прокурор “, безапелационен е той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР