К.Б. - привлечен като обвиняем за убийството на варненски диджей

...
К.Б. - привлечен като обвиняем за убийството на варненски диджей
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на варненския диджей

 К.Б. - притеглен като обвинен за убийството на варненски диджей ще продължи да обитава в ареста. Днес състав на Апелативен съд – Варна удостовери определение на Варненския областен съд от предходната седмица, с което е била оставена без почитание молбата на обвинения за по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража “.

Припомняме, че близо 4 години и половина откакто във Варна, покрай дома му откриха мъртъв и с няколко прободни рани тялото на 46-годишния диджей Teddy, проверяващите откриха съображение да привлекат като обвинен за убийството К.Б., дружно с още един мъж, апетитен като подстрекател.

Аналитичният прочит на доказателствата, събрани в хода на следствените дейности, както и на причините на първоинстанционния съд, дадоха съображение на въззивната апелативна инстанция да удостовери, че обоснованото съмнение за авторството на действието не е разколебано. То се поддържа от гласните свидетелства и отчасти от разпознаването, направено в хода на следствието. Висока е освен глобата на закона за това закононарушение " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна., само че и публичната заплаха на действието.

Въззивният съд споделя и извода на Оценка за съвместимост - Варна, че остава действителна заплахата обвиненият да извърши закононарушение. Доказателства за това изказване, както и за съществуването на заплаха от укриване от наказателно гонене се съдържат още веднъж в събраните гласни свидетелства.

Във връзка със посочените от отбраната на К.Б. здравни проблеми, Варненският апелативен съд указа на следствените органи навреме да изискат правенето на Съдебно здравна експертиза, която да откри дали положението на обвинения разрешава пребиваването му в ареста.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява най-тежката процесуална мярка за насила по отношение на К.Б., притеглен като обвинен за убийството на варненски диджей не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР