Just Eat подкрепи окончателната оферта от Takeaway.com за всички свои

...
Just Eat подкрепи окончателната оферта от Takeaway.com за всички свои
Коментари Харесай

Just Eat си хареса финалната оферта на Takeaway.com

Just Eat поддържа окончателната оферта от Takeaway.com за всички свои акции и отхвърли конкурентна оферта за пари в брой от Prosus в петък, заявявайки, че връзката с Takeaway за основаване на една от водещите компании за доставка на храна онлайн е завладяваща, предава Ройтерс.

Takeaway и Prosus покачиха офертите си за английската компания преди дни, като офертата на Takeaway за всички акции надвиши тази на Prosus за 800 пенса на акция въз основа на настоящата цена на акциите.

„ Съветът на Just Eat продължава да има вяра, че обединяването с Takeaway.com се основава на безапелационна стратегическа аргументация “, съобщи компанията и добави, че решението да поддържа Takeaway е единомислещо.

Търгуваната в Амстердам Takeaway е получила годно утвърждение и задължения за своята оферта от притежателите на 46% от личния капитал на Just Eat, което я слага на ръка разстояние от придобиването на утвърждение от 50% плюс една акция, от която се нуждае, с цел да победи Prosus.

Тя подслади офертата си да даде на акционерите на Just Eat към 57,5% от комбинираната група, което допуска стойност от 916 пенса за всяка акция на Just Eat въз основа на заключителната цена на акциите на Takeaway от 88,90 евро в сряда, ден преди компанията да вдигне офертата си.

Акциите на Takeaway паднаха от този момент, само че равнището от 78,5 евро, на което се търгуваха в петък, към момента прави офертата малко по-добра от тази на другия съперник, с имплицитна стойност от 809 пенса на акция.

Анализаторите от Barclays обявиха, че акциите на Takeaway ще би трябвало да паднат под 77 евро, с цел да може нейната хипотетична оферта да падне под тази на Prous.

Акционерите на Just Eat имат право до 10 януари да одобряват някоя от офертите. Акционерите на Takeaway ще гласоподават за офертата на 9 януари.

Just Eat съобщи, че холдинговата компания на създателя и изпълнителен шеф Йитсе Гроен, която има 25% дял, и ръководещите шефове на компанията са се заели да поддържат договорката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР