Журналисти, общественици, граждански активисти и дори прокурор са сред подслушваните

...
Журналисти, общественици, граждански активисти и дори прокурор са сред подслушваните
Коментари Харесай

Хаджигенов: Подслушвани са журналисти, общественици, граждански активисти и дори прокурор

Журналисти, общественици, цивилен деятели и даже прокурор са измежду подслушваните лица у нас. Това заяви депутатът от групата на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов.



Хаджигенов означи, че съгласно него това е най всеобщото подслушване в новата ни история:

" В тези материали все още го няма президента, само че обществено е известно, че е подслушван и президента. Тук са подслушвани стотици български жители.

Три листата, в които има 123 - 8 от през вчерашния ден и един от през днешния ден, български жители. В описите има публицисти - известни и не толкоз известни.

Има общественици, има цивилен деятели, има политици, има претенденти за депутати, има настоящи политици. Лично разпознах имена на прокурор от Софийска градска прокуратура , който е в листата.

Представете си какви са мащабите - от елементарни хора от площада през прокурор от Софийска градска прокуратура и стигаме до политици ".

Николай Хаджигенов акцентира, че броят на подслушваните е сериозен:

" За интервала това, което е открито досега, от 14 юли до последните, които сме открили, са с дата месец май тази година. Почти хиляда души има открити, само че за множеството от тях не разполагаме с потребностите данни. Засега в листата с имената са 132 или 133-ма. Материали идват всеки ден. Буквално пет минути преди съвещанието на комисията пристигнаха още материали.

Имаме и имена в листата, които са секретни към този стадий. Би трябвало Бюрото да ги уведоми. Засега са секретни.

След като завърши работата на комисията и откакто премине през Народното събрание, съгласно мен би трябвало да намерим метод да се оповестят всичките тези неща, тъй като това в действителност е трагично. Нашата история не познава подобен случай до момента ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР