Журналистът с китара, поет и сатирик, който е пял с

...
Журналистът с китара, поет и сатирик, който е пял с
Коментари Харесай

Поетът-бард Ивайло Диманов представя „Танцувай с мен, Самота!“ пред поморийска публика

Журналистът с китара, стихотворец и сатирик, който е пял с Ал Бано и Ромина, и със самия Окуджава, ще закрие своето турне в Поморие с музикално-поетичен театър. 

В месеца на поезията и музиката, по покана на община Поморие, обичаният на меломаните и поклонниците на мерената тирада бард Ивайло Диманов ще постави алегорична точка на турнето си в Югоизточна България с поетичтия театър „ Танцувай с мен, Самота! “.

Жадуваната среща с публиката ще се организира на 21 октомври, петък, от 18:30 ч. в Градска художествена изложба „ Дечко Стоев “. Там Диманов ще показа последната си стихосбирка, въодушевила името на спектакъла, както и антологията „ Всички пътища водят към Гарибалди “.
„ Във всички тествания на нашето време, съм се опитвал да бъда настоящ и злободневен “ – разказна поетът-бард пред медията ни. „ Смятам, че най-важното е човек да запази вярата си в положителното “, твърди още създателят и споделя собствен сърдечен стих, събрал тъгата, когато татко му умира блъснат от кола на пешеходна пътека.

                                                Разправят, че положителните хора
                                                ще изчезнат, разпънати от свойта добрина,
                                                само че аз пребивавам с откровена вяра – 
                                                положителното надживява и гибелта.

Гостите на проведения от община Поморие рецитал ще имат опция да се допрян до впечатляващата му креативна биография. Ивайло Диманов е създател на 14 книги с лирика, белетристика и музикална рецензия. Лауреат на доста национални и интернационалните оценки, със стотици концерти допълнително от 20 страни в света, на три континента. Гастролирал е пред публиката в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Унгария, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и Съединени американски щати. Превеждан е на 9 езика. Член на Съюз на българските писатели, лекар по публицистика и член на управлението на Съюз на българските журналисти. В момента е шеф на Клуб „ Журналист “.
 







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР