Журналистът Найо Тицин внесе в Столичния общински съвет предложение, за

...
Журналистът Найо Тицин внесе в Столичния общински съвет предложение, за
Коментари Харесай

Найо Тицин внесе искане в СОС бул. Драган Цанков да стане Героите на Украйна

Журналистът Найо Тицин внесе в Столичния общински съвет предложение, за което прикани и украинското посолство - а точно бул. " Драган Цанков " да се преименува на " Героите на Украйна " поради намиращата се там дипломатическа задача на Руската федерация.

Тицин е подал настояването си и демонстрира документа в профила си във Facebook.

" Внесох в СОС писмо за преименуване на булеварда пред Руското посолство в София на " Героите на Украйна ", оповестява той в обществената мрежа.

Според него този " акт на съпричастност ще бъде високо оценен, както от българската, по този начин и от интернационалната общественост ".

" Уверен съм, че болшинството в Столичния общински съвет споделя евроатлантическите полезности и осъжда военната експанзия на Русия в Украйна ", написа в предлагането на журналиста и продуцент, който се аргументира в молбата до СОС в качеството си на гражданин и гласоподавател в София.

Писмото приключва с думите: " Много пъти повтаряме, че София значи мъдрост. Но какво е мъдростта в случай че не е облечена в достолепие, морал, достойнство и съпричастност. " Сега топката е в СОС!

Призив за преименуване на булеварда пред съветското посолство в София на " Героите на Украйна " е постъпило в Столичния общински съвет, потвърдиха от пресцентъра на СОС пред Българска телеграфна агенция.

Предложението е подадено във вторник, когато и украинското посолство разгласява във фейсбук страницата си апел за преименуване на улици, на които се намират съветското посолство и консулства у нас, като знак на поддръжка към Украйна.

Предложенията за промяна на имена са: част от ул. " Никола Мирчев ", на която се намира постройката на съветското консулство в София да се споделя ул. " Героите на Украйна " ; бул. " Драган Цанков ", където се намира постройката на съветското посолство в София, да се споделя бул. " Украйна " ; ул. " Ниш " в Русе, където е постройката на съветското консулство, да се споделя ул. " Героите на Украйна " ; част от ул. " Македония " във Варна, където е постройката на съветското консулство, да се промени на ул. " Украйна ".



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР