Журналистът Люба Кулезич гостува в „Просто Диков“ със скандален документ,

...
Журналистът Люба Кулезич гостува в „Просто Диков“ със скандален документ,
Коментари Харесай

Цветан Василев раздавал пари на социолози, политици и журналисти

Журналистът Люба Кулезич гостува в „ Просто Диков “ със абсурден документ, в чиято достоверност е уверена на 100%. Съдържанието му съставлява информация от разпита на Бисер Лазов – основен очевидец на обвиняването против мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев и счетоводителката Юлия Илиева, която също е очевидец по делото.

Според свидетелските показания на двамата, по разпореждане на Цветан Василев, за избрани интервали от време, необятен кръг от хора са получавали огромни парични суми от КТБ. Някои от посочените лица са известни персони от обществено-политическия живот.

„ Просто Диков “ дава опция на всеки, упоменат в диалога с Люба Кулезич да направи коментар по казаното и право на отговор по отношение на цитирания документ на Бисер Лазов.

От документа излиза наяве, че едни от най-известните социолози у нас – Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са получили на два пъти по 500 000 евро в брой без сключване на документи. При Стойчев това е станало на 13 август 2013 година, а при Райчев на 20 септември 2013 година Социолозите са били доведени от юрист Божидар Миладинов и поискали да им се даде касета в банката, с цел да съхраняват големите суми.

Друго от упоменатите лица е Стоян Мавродиев, шеф на Българската банка за развиване, който получил 50 000 евро, които били предопределени за Божидар Лукарски от Съюз на демократичните сили – нещо като „ партийна индулгенция “, по думите на самия Цветан Василев.

Пред „ Просто Диков “ Лукарски съобщи, че до него не са стигали никакви пари. Стоян Мавродиев отговори с писмена позиция, заявявайки, че „ това изказване е толкоз неуместно, че не предстои на коментар “. „ Не познавам Бисер Лазов и не съм се срещал с него “, безапелационен е финансистът.

500 000 лева били дадени за акцията на Меглена Кунева за президентските избори. Абсурд и цялостен парадокс, писна ми всякакви корумпета да ми разнасят името. Никога не съм виждала Цветан Василев, никакви пари не съм взимала. От тук нататък ще осъждам всеки, който клюки името ми, разяснява в отговор Кунева.

Сред другите имена и суми в документа са Стефан Гамизов – 200 000 евро, Димитър Абаджиев – 9000 лева и по 25 000 евро два пъти в месеца. Мирослав Иванов – по 10 000 – 15 000 лева, Димитър Куцаров – 2 милиона лв. за президентската му акция, Митко Димитров – Каратиста – по 10 000 лева, в следствие увеличени на 15 000 лева на месец, Росен Карадимов – по 10 000 евро на месец.

Любопитен миг е, че в показанията си Юлия Илиева твърди, че част от архива й бил загубен при местенето на офиса от бул. „ Цар Борис III”. Освен това, съвсем всички наранени в показанията лица изрично отхвърлят истинността на изказванията на Бисер Лазов.

Ако тези информации са подправени, ще се окаже, че делото за КТБ се базира на лъжесвидетелства и е исполин на глинени крайници. Въпросът е средство за злепоставяне и разтрошаване на ориси ли е сагата КТБ, попита риторично Люба Кулезич. Всеки, който желае да ревизира достоверността на документа, може да се обърне към следствения отдел на Софийска градска прокуратура, изясни Кулезич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР