Журналистът Иван Гарелов коментира актуалната политическа обстановка в ефира на

...
Журналистът Иван Гарелов коментира актуалната политическа обстановка в ефира на
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Няма да виня Слави, защото има по-дълбоки причини

Журналистът Иван Гарелов разяснява настоящата политическа конюнктура в ефира на БНР.

 

Снимка: Булфото

" Всички сме разочаровани, тъй като имахме илюзия, че те (партиите на митинга - б.р.) не може да не са се разбрали между тях, откакто имат някаква обща последна цел. Доведоха нещата до там, че всички, които чакаха смяна в страната, са разочаровани - не от някоя от партиите, а от крайната цел на целия политически напредък, който имаше в България през последната година ", сподели журналистът.

Той акцентира, че няма да се причисли към " хора на тези, които упрекват Слави Трифонов и неговите помощници ", тъй като има по-дълбоки аргументи и те би трябвало да бъдат търсени.

 
" Мисля, че една от дълбоките аргументи е, че те са доста разнообразни по природа. В така наречен протестни партии - " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " - водещите фигури са хора от статуквото, които от дълго време са в Народното събрание, били са някои и министри - те знаят защо става дума и по този начин са привикнали.

В същото време, хората на Слави Трифонов са група от хора, които са расли в медийната джунгла, имали са една относителна независимост. Когато им казваш, че по този начин не се прави, те са горди с това, когато им казваш, че това не е парламентаризъм, те са удовлетворени, тъй като знаят, че тъкмо по този начин би трябвало да се трансформират тези понятия. Стана ясно, че браздата е доста дълбока.

Гарелов уточни, че чака в близкото бъдеще да стане първостепенна борбата сред " двете групировки - на Иво Прокопиев и на Делян Пеевски ".

Според журналиста при едни нови предварителни избори ГЕРБ ще мине малко напред.

" Очаквам Българска социалистическа партия да завоюва повече гласове, тъй като беше доста сдържана и обрана в своите дейности като сътрудник на всички така наречен протестни партии ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР