Журналистът и познат на Петър Низамов - Стоян Тончев, разкри

...
Журналистът и познат на Петър Низамов - Стоян Тончев, разкри
Коментари Харесай

Само във ФАКТИ: Обискуват Перата без разрешение

Журналистът и прочут на Петър Низамов - Стоян Тончев, разкри съществени нарушавания на Министерство на вътрешните работи към стрелбата по Перата. В изявление пред ФАКТИ Тончев показа, че от ОДМВР-Бургас са направили два обиска в дома на Низамов макар експлицитната възбрана на съда.

"На 26 юни гръмнаха Петър Низамов, само че в това време всички крият и лъжат, че са открити не повече от 7 гилзи. Изстреляните патрони са над 20 - има забити по околните коли и дървета. На идващия ден, 27 юни, от полицията желаят да му вземат натривки, да го третират като нарушител. Има искане от прокуратурата за обиск на дома и автомобила му - без правосъдно предписание. Без позволение на 27 юни вършат първия обиск в дома му. На 28 юни излиза предписание, в което съдът не разрешава обиск на дома на Низамов (приложения по-долу документ). Все отново домът му не е обект на мястото на престъплението (стрелбата е на улицата) ", описа Тончев.





 Петър Низамов - Перата в болничното заведение

"След влизането ѝ в действие на 28 юни, възбраната за обиск е подценена от полицията и униформените влизат в дома на Петър Низамов повторно. За задачата те са излъгали старата му вуйна, която е била там. Изчакали са и компютърен експерт от София, с цел да претърсят и персоналния му компютър. Допускаме, че е допустимо да са подхвърлили нещо в дома ", добави той.

Тончев показа още, че от 26 юни до по-рано през днешния ден (30 юни) етажът в болничното заведение, където е настанен Перата, домът и персоналният му автомобил са били внимателно охранявани от полицейски патрули.



Автомобилът на Низамов (вляво), зорко охраняван от чиновник на Министерство на вътрешните работи

Според Тончев аргументите за стрелбата по Петър Низамов са чисто политически. Перата е съпредседател на организациите "Свободна Европа " и "Европейски Щит ", борещи се против сегашната власт. Преди малко повече от половин година точно Низамов разкри изказванието, че Бойко Борисов е лежал в затвор в Чехия.

Тончев и Низамов са безапелационни в едно, а точно, че кървавото нахлуване над Перата е безапелационен опит за ликвидиране, целящо да резервира мълчанието против властта у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР