Журналистът Григор Лилов написа интересен пост относно визитата на министъра

...
Журналистът Григор Лилов написа интересен пост относно визитата на министъра
Коментари Харесай

Български журналист: Ето защо дойде военният министър на САЩ в България

Журналистът Григор Лилов написа забавен пост по отношение на визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати в България Лойд Остин.

Ето какво написа Лилов:

" ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

" За мен е значимо да съм тук, персонално в този миг.... както и ясно, още веднъж да заявим какъв брой съществено Съединени американски щати възприемат своите отговорности в НАТО. Нашият ангажимент към член 5 е непреклонен. "

*** Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати, на конференцията с премиера.

Шефът на Пентагона отхвърли среща с президента.

Румен Радев е " господин Нежелан " за Европейски Съюз, а от през днешния ден и за Съединени американски щати и НАТО. Европейските и атлантически контакти на президенството на практика са свити даже под минималното за възпитание дипломатическо ниво.

Лойд Остин не съблюдава дипломатическата учтивост и отхвърли изявление за която и да е българска медия и мисирките й. Той обаче демонстративно, от българска територия направи такова за CNN:

" Всички страни сами преценят по какъв начин да оказват помощ на Украйна. Какво прави всяка страна е въпрос на неин избор. Съединените щати не пречат на други страни да оказват поддръжка. Действията ни остават ориентирани към всичко, което може да донесе смяна в тази битка на украинците - обезпечаване на противовъздушни системи и бронебойни системи. "

Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод. Работим дружно по източния фланг, за усилването на НАТО, само че нищо друго по тази тематика не е дискутирано.

*** Премиерът Кирил Петков

ІІІІІІІІІІІІІІІ

За какво пристигна Лойд Остин у нас?

Надали за едни 900 души натовски войски, които ще се разположат у нас, едва ли поради една взаимна с НАТО мизерна българска военна част. Такива решения се разискват и взимат на надалеч по-ниски нива.

Той пристигна тук, с цел да предизвести не толкоз локалните властови кремълски проксита, едвам предизвести най-сериозно Москва - предумишлено от родната ни територия: не бройте България като ваша губерния, отговорът ще бъде бърз и безмилостен. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР