Журналистът Евгений Додолев разкри на онлайн платформата Яндекс.Дзен заработките на

...
Журналистът Евгений Додолев разкри на онлайн платформата Яндекс.Дзен заработките на
Коментари Харесай

„Разсекретиха“ хонорарите на руските звезди

Журналистът Евгений Додолев разкри на онлайн платформата Яндекс.Дзен заработките на звездите от изкуството и шоубизнеса, напуснали Русия след началото на нашествието в Украйна. В листата на упоменатите от него известни персони, за който заяви и уеб сайтът news.ru, са певиците Анна Нетребко, Алла Пугачова, Вера Брежнева, актрисата Чулпан Хаматова и други

Додолев отбелязва, че Чулпан Хаматова, известна от филмите „ Сбогом, Ленин “, „ Зулейха отваря очи “, „ Нуреев – бялата гарга “ и други, е получила в последно време над 17 милиона рубли (почти 300 000 евро), излизането й на сцената на Театъра на нациите в пиесата " Горбачов " коствало 172 000 (около 3000 евро), а за четене на стихове по време на интернационален фестивал на актрисата от татарски генезис е бил изплатен хонорар в размер на 360 000 рубли (близо 6000 евро). Журналистът прибавя, че в Латвия, където Хаматова се изсели и откри работа в Нов спектакъл – Рига, приходите й са доста по-скромни.

Примата на съветската сцена Алла Пугачоа за един концерт получавала към 40 милиона рубли (към 700 000 евро!), а колежката й Вера Брежнева за концерт в Тюмен взела „ едвам “ милион и половина (26 000 евро), твърди Евгений Додолев. В публикацията му се споделя още, че в края на 2021 година популярното сопрано Анна Нетребко сключила контракт с Мариинския спектакъл в Санкт Петербург за близо 13 милиона рубли (над 226 000 евро). Всяка оперна партия, с която тя се заема, коствала някъде от порядъка на 2 милиона рубли (приблизително 35 000 евро).

По-рано стана известно, че депутатът в Държавната дума на Русия от  Либерално-демократическата партия Андрей Луговой е призовал „ замъкът “ на Алла Пугачова и брачна половинка й Максим Галкин в селцето Гряз в Подмосковието да бъде възложен за прилагане на бежанци от Донбас. Певицата и шоуменът се изнесоха в Израел след започването на военните дейности в Украйна, само че Алла Борисовна съобщи, че това е просто почивка и фамилията ще се завърне, когато наесен децата им, близнаците Лиза и Гари, би трябвало да стартират учебно заведение. Депутатът Луговой обаче е декларирал, че в случай че предлагането му се одобри, то ще работи като наказване поради „ измяната “ на звездите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР