Журито за присъждане на награда Варна“ в областта на културата

...
Журито за присъждане на награда Варна“ в областта на културата
Коментари Харесай

Днес стават ясни носителите на награда „Варна“ в областта на културата

Журито за отсъждане на премия „ Варна “ в региона на културата се събира през днешния ден 9 май, с цел да вземе дефинитивно решение за установяване на тазгодишните носители на оценката, напомня Moreto.net.

Заседанието, което е намерено за жителите, ще се състои от 10:00 часа в зала „ Пленарна “ на Община Варна.

Съгласно Статута на премия " Варна " 7-членното жури приема крайното решение с скрито гласоподаване и болшинство от две трети гласове, като се преценява с мнението на креативните сдружения, рецензията, публичния отзив и оценка. След това решението се утвърждава от Общинския съвет по предложение на ПК " Култура и духовно развиване ".

За притежател на огромната премия „ Варна “ за просвета е препоръчан Александър Минчев , дълготраен изследовател-археолог, създател на монографии и публикации, сценарист и водещ на научно-популярни филми за историята на града.

В раздел „ Литература “ са номинирани екипът на Държавен списък – Варна, Иван Кьосев, Иван Иванов – Доброгледски и Донка Стоянова – Белла Донна.

Номинациите в раздел „ Изобразително изкуство “ са за Цветан Кръстев и екипа на изложба „ Арт Маркони “.

В раздел „ Театър “ за премия „ Варна “ са препоръчани екипите на Драматичния и на Кукления спектакъл и артистът Стоян Радев. Държавната опера – Варна получава признанието в раздел „ Опера “.

Даниела Георгиева и арх. Владимир Попов са номинирани надлежно в категориите „ Кино “ и „ Архитектура “. В раздел „ Журналистика “ предложенията са за фотожурналистите Красимир Делчев и Яков Шустов , както и за екипа на Регионален ефирен център – Варна.

В разделите „ Музика “ и „ Танц “ тази година няма номинации.

По традиция оценките се връчват в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР