JPMorgan стана първата банка, която отвори свое представителство в Decentraland

...
JPMorgan стана първата банка, която отвори свое представителство в Decentraland
Коментари Харесай

Първа банка отвори врати в метавселената

JPMorgan стана първата банка, която отвори свое " посланичество " в Decentraland на метавселената. Виртуалната локация се намира в комерсиалния център Metajuku, написа Bloomberg.

Тигър върви из първия етаж на " офиса ", а на стената виси портрет на основния изпълнителен шеф на банката Джейми Даймън. Докато е във виртуалния свят, JPMorgan не дава действителни банкови услуги, само че потребителите могат да гледат презентации за крипто пазара.

Банката показа и изследване за сегмента на метавселена. Пазарните благоприятни условия се правят оценка на един трилион $ годишни доходи. Анализаторите пресмятат, че до 2027 година разноските за реклами по време на визити и престой по разнообразни мотиви в метавселената - най-често за присъединяване в игри  ще възлизат на 18,41 милиарда $. JPMorgan счита, че това ще докара до образуването на цифрова стопанска система и появяването на финансови артикули, фокусирани върху метавселената.

Друго перспективно направление - продажбите на виртуални недвижими парцели в Metaverse надвишиха 500 милиона $ през 2021 година и могат да се удвоят през 2022 година През януари 2022 година сумата на транзакциите към този момент надмина 85 милиона. Интересът към виртуалните недвижими собствености скочи до небето, откакто Фейсбук разгласи, че се ребрандира като Meta през октомври.

Според отчет на BrandEssence Market Research, пазарът на недвижими парцели в метавселената ще пораства приблизително с 31 % годишно от 2022 до 2028 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР