Животът в условията на продължителна самоизолация заради коронавируса често става

...
Животът в условията на продължителна самоизолация заради коронавируса често става
Коментари Харесай

Смехът - оръжието срещу депресията, настъпваща заради коронавируса

Животът в изискванията на продължителна самоизолация поради ковид постоянно става нетърпим за мнозина поради монотонността и тревогата. Но възприятието за комизъм ще помогне на мнозина да се измъкнат от порочния кръг - в интернет има доста смешки, комикси и карикатури, свързани с тематиката за самоизолирането, сподели пред РИА Новости италианският психолог Сара Реджинела.
" Всичко това оказва помощ доста, тъй като хуморът е прелестен предпазен механизъм от психическа позиция. Имаме потребност от това, с цел да имаме душевен сили ", сподели специалистът, съгласно БГНЕС.
В същото време съгласно нея по време на пандемия работата на психолозите става извънредно значима, тъй като би могла да помогне за справяне с следствията от нарушаването на ежедневния темп на живот и неналичието на обществени контакти.
" В такива моменти може да се стигне до домашно принуждение, меланхолия и пост-травматични разстройства ", сподели Реджинела. " Във всички тези случаи би трябвало неотложно да се свържете с психолог, даже отдалечено, тъй като е мъчно сами да се справите с такива проблеми ", означи практикуващият психотерапевт.
" Шегите постоянно оказват помощ. Проблемите остават, само че със смехът може да се показа с други хора. Хуморът ни кара да разберем, че жертвите, които вършим за общото богатство, имат смисъл ", сподели лекарят от Анкона.
Още: " Коронавирусът - Турция, Гърция и Съединени американски щати в епицентъра на новините "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР