Животът става все по-скъп и това се дължи на цената

...
Животът става все по-скъп и това се дължи на цената
Коментари Харесай

Животът ще продължава да поскъпва, виновна е високата цена на тока

Животът става все по-скъп и това се дължи на цената на тока. Тя се отразява на всички артикули, въпреки и по друг метод. Това разяснява в студиото на " Събуди се ” по икономическият консултант от КТ " Подкрепа ” Ваня Григорова.

" Енергийните специалисти плануват, че утешение може да има в средата на годината. Дотогава ще цените на всички артикули ще продължат да се усилват. Дали българинът може да издържи - посочил е, че може да издържи на всичко - въпросът е дали би трябвало ”, добавя тя. И посочи, че всяко изтощение на бюджетите на семействата води до маргинализация на българското население. 

Експертът засегна и още един проблем, обвързван с неналичието на отбрана и подкрепяне на локалното произвеждане. " Основните артикули, които използваме, са импорт. Това значи, че страната не е основала нужните условия за дребните производители. Основните дотации отиват при зърнарите ”, разяснява икономическият консултант.

Предвижданията са, че даже цените на тока да се стабилизират, още веднъж ще виждаме скъпи плодове и зеленчуци на пазара. " Наскоро в Щатите ръководещите обявиха, че в Европа се чака недостиг на плодове и зеленчуци, който те ще би трябвало да запълнят. Проблемът е забележим, само че ние не съумяваме да го менажираме, когато му е времето ”, добави Григорова.

Тя уточни, че има група от българския бизнес, която продължава да забогатява на фона на обясненията, че няма пари, да вземем за пример за пенсионерите. И засегна тематиката за преизчислените пенсии.

" Формулата за пенсиите няма по какъв начин да е друга. Национален осигурителен институт няма отговорност за крайния резултат, който се получава. Бяха основани нереалистични упования измежду пенсионерите, че след идването на новото ръководство, най-малко двойно ще се усилят пенсиите ”, съобщи икономическият консултант.

След рухването на мораториума върху цените на тока и парното специалистът уточни, че се чака повишение на цените. " В момента цената се задържа изкуствено, с цел да няма толкоз тежък удар върху потребителите. Силно се надявам това да е урок за ръководещите какво ще се случи, когато българските консуматори излязат на свободния пазар. Ще се случи това, което следим в този момент с компаниите ”, предвижда тя.

Коментар от Григорова пристигна и за приемането на еврото в България и какво би се случило с цените. " Разбира се, че ще се вдигнат. Разбира се, че ще има огромни промени за българската стопанска система и за семействата. Не е редно да подценяваме тези промени. Властта би трябвало да ни приготви за това ”, безапелационен е икономическият консултант.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР