Животът и здравето на 190 милиона деца в 10 африкански

...
Животът и здравето на 190 милиона деца в 10 африкански
Коментари Харесай

ООН: Липсата на чиста вода е сериозна заплаха за живота на 190 милиона деца в Африка

Животът и здравето на 190 милиона деца в 10 африкански страни са изложени на риск заради липса на чиста вода. Това беше обявено на Коеренцията на Организация на обединените нации за водата.

Експертите на фонда приказват за тройна рецесия - незадоволително водоснабдяване, канализация и хигиена; съпътстващи болести, както и утежняване на естествените бедствия, свързани с изменението на климата.

Децата са най-застрашени в Бенин, Буркина Фасо, Камерун, Чад, Кот д`Ивоар, Гвинея, Мали, Нигер, Нигерия и Сомалия. Освен това политическата неустойчивост и въоръжените спорове в някои от тези страни основават спомагателни компликации при достъпа до чиста вода.

„ Африка е изправена пред водна злополука. Тъй като обвързваните с климата и водата разтърсвания се ускоряват по целия свят, на никое място другаде децата не са толкоз мощно изложени на тези опасности “, сподели представителят на УНИЦЕФ Санджай Уиесекера.

„ Опустошителните урагани, наводнения и невиждани суши към този момент унищожават инфраструктура и домове, замърсяват водните запаси, което води до апетит и разпространяване на заболявания. Но колкото и предизвикателни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР