Живописецът Николай Янакиев, който е един от най-известните съвременни български

...
Живописецът Николай Янакиев, който е един от най-известните съвременни български
Коментари Харесай

Художникът Николай Янакиев с първа самостоятелна изложба в Дупница

Живописецът Николай Янакиев, който е един от най-известните модерни български художници в Европа и света, показа галерия в родния си град Дупница. Експозицията демонстрира креативния път на създателя с 50 творби, подредени в залите на двете градски галерии - „ Джамията " и „ Околийската къща ".

Изложбата е опция феновете да преоткрият огромния гений на живописеца Николай Янакиев, чието изкуство постоянно превзема с хармонията сред цвят,линия и пространство. Казва, че изложбата си прави разнолик автопортрет. Определени негови настроения и прекарвания в цвят предава на феновете.
Николай Янакиев: Всичко, което върша, е взето от действителността, това че го възпроизвеждам по мой личен метод нали, не значи, че е някаква небивалица.
С действителни и нереални измерения е духовната територия на художника, който и този път търси разговор с публиката си.
Николай Янакиев: Искам този, който гледа картината, който я съзерцава, да довърши картината, в случай че може несъмнено, да взема присъединяване в самия развой не на доизграждане, само че най-малко на разбиране на картината.
Авторът демонстрира и 11 забележителни платна от цикъла „ Вариации в цвят ". Интересът към новата галерия на Николай Янакиев е доста огромен и по тази причина тя ще остане в Дупница до 25 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР