Живеещите в Европа турски граждани, т.н. гастарбайтери, се завръщат след

...
Живеещите в Европа турски граждани, т.н. гастарбайтери, се завръщат след
Коментари Харесай

Обратно в Германия - гастарбайтерите задръстиха ГКПП Капитан Андреево


Живеещите в Европа турски жители, тъй наречените гастарбайтери, се завръщат след ваканцията в Турция по домовете си. Основният поток минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево, заяви Българска телеграфна агенция.

Трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле в посока България е извънредно натоварен, осведомят турските медии. Образували са се дълги опашки от коли и пасажери.

Към момента над хиляда коли са се натрупали от турска страна на Капъкуле в очакване да излязат от Турция и да преминат през Капитан Андреево.

Повечето от пасажерите са от Белгия, Германия, Холандия и Франция, осведомиха от турската митница.

Според управата всичките 10 гишета на Капъкуле работят без спиране, с цел да отговорят на натоварения трафик, само че на Капитан Андреево прекосяването става постепенно заради дългите инспекции.

Според информации в Турция, на Капитан Андреево се работи по-бавно, с по-малко личен състав, което забавя трафика и усложнява прекосяване на пасажерите.

Трафикът на Капъкуле към България през месец юли се е нараснал с 19% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

По данни на турското министерство на търговията в интервала, за който става дума, през Капъкуле са излезли 24 399 коли и са влезнали 22 093 МПС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР