Живеещите в четирите най-големи града осъдили общините за 1,7 млн.

...
Живеещите в четирите най-големи града осъдили общините за 1,7 млн.
Коментари Харесай

4 големи общини плащат 1,7 млн. лв. за лоши пътища

Живеещите в четирите най-големи града осъдили общините за 1,7 млн. лева в последните пет години поради произшествия, породени от неприятна инфраструктура. Това демонстрира информация. Най-много пари са изплатили София и Пловдив.

Столичната община е платила над 955 хиляди лева компенсации по извоювани каузи на жители, потърпевши от неприятната инфраструктурата в града. Софиянци завеждат искове поради навехнат или строшен крайник при проваляне в дупка или падение на замръзнал тротоар. Столичани претендират за компенсации и при сцепена джанта и спукана гума на колата. Така от хазната на софиянци годишно изтичат стотици хиляди за погашение на компенсации.

От информация, направена за „ Монитор “, излиза наяве, че през 2014, 2015 и 2016 година са платени над 420 бона за компенсации на потърпевши. Прави усещане, че предходната година от „ Московска “ 33 са дали 90 хиляди лева на жители, спечелили каузи против общината, а до края на септември 2018 година сумата надвишава 333 хиляди лева От Столичната община обясниха, че огромната разлика в парите не се дължи на повече заведени каузи в последната година. Причината е протакването на решенията на съда.

Вторият по-големина град у нас Пловдив също понася загуби поради искове против общината. За последните пет години пловдивчани са завели 462 каузи против локалната власт. Исковете за компенсации през интервала 2013-2018 година против общинската администрация са за настъпили пътно-транспортни катастрофи, поради необезопасени дупки или шахти на пътното платно или вследствие на рухване на клони и дървета, са 436 броя. Другите 26 каузи са за претърпени имуществени и неимуществени вреди. Общо претендираните суми за интервала са в размер на 864 198,09 лева, от които Община Пловдив е изплатила по силата на влезнали в действие решения 497 424,15 лева

Разликата сред претендираните и изплатените суми, в размер на 366 773,94 лева са в резултат на голословни и недоказани искания от страна на ищците. За интервала 2013-2015 година делата за настъпили произшествия поради проблем в инфраструктурата са 290, а за период
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР