Живеем в динамични и трудни времена. Ужасяваме се от неизвестното,

...
Живеем в динамични и трудни времена. Ужасяваме се от неизвестното,
Коментари Харесай

Как да развиете инстинктите си

Живеем в динамични и сложни времена. Ужасяваме се от незнайното, само че вършим всичко допустимо да държим юздите на живота си. Опитваме се да пресметнем всеки риск, всичко, което може да се обърка и вършим всичко по силите си, с цел да предотвратим обещано злополучие. Всичко към нас е забързано и постоянно пропущаме значими знаци от Вселената, които тя ни изпраща.

Инстинктите, съгласно психолозите, са багажът, завещан от животинското царство, който ни оказва помощ да оцелеем, да се развъждаме и да се развиваме. Инстинктът е категоричен инстикт, който построява правилата на държанието на животните. Инстинктите при хората надвишават първичните, достигайки до по-високи равнища – да вземем за пример потребност от власт, владичество и връзка.

Съвременният човек живее доста надалеч от естествената си среда. За да понижим малко темпото и да не подлагаме мозъка си на толкоз огромен стрес, би трябвало да се научим да се доверяваме на себе си. Ето няколко метода, по които можем да развием инстинктите си.

Медитация

На първо място би трябвало да се научите да отпускате тялото и мозъка си. Тишината ще ви помогне да чуете мислите си и да разберете какво известие ви изпраща вашата вътрешен глас. Умът ни постоянно препуска от едно място на друго, постоянно спорим със себе си за дадени неща. Инстинктите са подсъзнателни усеща. Опитайте се да разделите възприятията от мислите. За това може да ви бъде потребна медитацията.

Обърнете внимание на сънищата си

Когато мозъкът ви е ангажиран, елементарно може да не обърнете внимание на инстинктите си. Но когато спите, вашият познавателен разум си почива, отваряйки пространство за подсъзнанието, което ви алармира посредством сънищата.

Доверявайте се на предчувствията си

 Развиване на инстинкти

Имате ли чувство, че на следващия ден ще вали, макар че прогнозата за времето споделя друго. Или усещате, че индивидът против вас не е добър? Ако имате някакво предусещане, че нещо ще се случи в бъдеще, запишете си и по-късно ще може да ревизирате дали сте били прав.

И още нещо значимо – интуицията ви приказва през тялото. Ако имате неприятно физически чувство, когато се пробвате да вземете решение, внимавайте. Имате ли неприятно чувство в стомаха? Главоболие? Това може да е просто от стрес, подправен боязън или в действителност интуицията ви да ви подсказва нещо.

Избягайте от рутината

Избягайте. Забавете темпото. Вземете си отмора или просто прекарайте един ден на мира. Когато сте прекомерно заети е мъчно да бъдете чувствителни към тихите гласове на интуицията. За да развиете инстинктите си, може да извършите някои извършения.

Директно за вътрешен глас

Намерете място, където да се настаните комфортно. Дишайте надълбоко и задръжте, по-късно издишайте. Когато се успокоите, изберете си обстановка, за която ще се нуждаете от повече прозрения. Съсредоточете се деликатно върху събитието или обстановката за няколко минути. Представете си по какъв начин може да се развие, употребявайки интуицията си. И това е.

Индиректно за интуицията

Вземете лист хартия и писалка. Задайте си въпроса: От какво се нуждае животът ми сега? три пъти поред, като вършиме пауза сред всеки въпрос. Представете си, че достигате до по-смислен отговор всякога, когато питате. Когато приключите с третия въпрос, вземете писалката си и нарисувайте един знак върху хартията си. Тълкувайте този знак. Какво оферирате да добавите или извадите от живота си?

За да развиете интуицията и инстинктите си, би трябвало да работите доста върху себе си. Не подценявайте сигналите, които ви изпраща Вселената.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР