Живата легенда в леката атлетика Алисън Филикс спечели бронзов медал

...
Живата легенда в леката атлетика Алисън Филикс спечели бронзов медал
Коментари Харесай

Алисън Филикс прекрати бляскавата си кариера с 19-ти медал от Световно първенство

Живата легенда в леката атлетика Алисън Филикс завоюва бронзов орден по време на последното огромно съревнование в своята кариера, а точно Световното състезание в Орегон, Съединени американски щати.

Филикс бе част от щафетата на Съединени американски щати, която завоюва бронза в смесената щафета на 4 по 400 метра, финиширайки зад квартетите на Доминиканската република и Нидерландия.

За 36-годишната американка това беше 19-то отличие от Световни шампионати, което я трансформира в най-успешния лекоатлет на планетарни шампионати в историята. Филикс има завоювани 13 златни оценки.

Алисън Филикс завършва кариерата си и като състезателката с най-вече олимпийски медали при дамите в леката атлетика. Филикс завоюва общо 11 оценки от Олимпийски игри - 7 златни, 3 сребърни и 1 бронзово.

По този индикатор тя отстъпва в историята на леката атлетика на Олимпиади само на финландеца Пааво Нурми, който има 12 олимпийски медала, като неговите достижения датират от 20-те години на 20 век.

След последното си тичане Алисън Филикс показа и какви са били страстите от конкуренцията в Орегон.

" Винаги съм желала да имам опцията да изляза пред домашна аудитория. Да имам тази опция, въпреки и не в пика на моята кариера и пред моята щерка, значи доста за мен ", разкри Филикс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР