Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон заяви, че оставя

...
Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон заяви, че оставя
Коментари Харесай

Буфон през сълзи: Оставям националния отбор на младите

Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон съобщи, че оставя националния тим на Италия в ръцете на младите си сътрудници. Вчера (13 ноември) стражът изигра своя мач 175 за " Скуадрата ", а след последния съдийски сигнал разгласи през сълзи, че няма да обича повече синята фланелка.

" Напускам националния тим и го оставям на младите момчета. Бъдещето на италианския футбол е положително, уверен съм. Ние имаме горделивост и увереност. Винаги сме се изправяли след тежки провали, ще го създадем и в този момент. Аз напущам тима, само че той може да разчита на извънредно надарените Джанлуиджи Донарума и Матия Перин. Благодаря на всички футболисти, с които съм играл дружно. Искам да прегърна особено Джорджо Киелини, Андреа Bардзали и Леонардо Бонучи. С тях бяхме един до друг повече от 10 години. Надявам се дружно да сме били добър образец за младите ", съобщи Буфон.

За жал последният мач на вратаря, който се трансформира в институция на Апенините, приключи разочароващо за него и сънародниците му. Италианският отбор няма да игра на международно състезание за първи път от 1958 година, откакто загуби баража против Швеция.

" Не ми е мъчително за мен, а за италианския футбол. Провалихме се в нещо, което е от голямо значение за цялата страна. Съжалявам, че приключвам по този метод, а не, че времето ми е изтекло. Само тези, които са играли в такива мачове, знаят какъв брой са тежки. Не успяхме да покажем най-хубавото от себе си. Не успяхме да стигнем до гол. Баражите се вземат решение от дребни епизоди и те се случиха против нас, само че ние сами сме си отговорни ", добави той.

С италианския народен тим Буфон е международен първенец от 2006 година и сребърен медалист от европейското състезание през 2012 година Той дебютира за " Скуадрата " през 1997 година Участвал е на 5 международни и 4 европейски шампионати със синята фланелка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР