Жителка на ул.“Петър Стоев“ се свърза с екипа на Plovdiv24.bg,

...
Жителка на ул.“Петър Стоев“ се свърза с екипа на Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Още едно голямо притеснение за жителите на улица в Кючука

Жителка на ул. “Петър Стоев “ се свърза с екипа на Plovdiv24.bg, с цел да опише за проблем обвързван с ужасна миризма идваща от дупка на обекта. В сигнала си, тя споделя, че от седмица никой не я наглежда и нищо към нея не се случва. Изрази й опасенията си, че с настъпващия дъждовен сезон могат да проникват отходни води в основите на жилища и сриване на здания наоколо до изкопа.
„ Здравейте! Живея на ул. “Петър Стоев “ 60 в гр. Пловдив и от месеци с изключение на неналичието на естествен достъп до жилището си, сме подложени и на невероятна воня от дупка с фекалии, тъкмо под прозорците ни.
Цяло лято не можем да отворим и да проветрим, само че даже и да седим на затворени прозорци – миризмата е на всички места и мъчно може да се избегне.
Въпреки поредицата от протестни дейности на живущите (вкл. блокиране на бул. “ Никола Вапцаров “ в час пик), не еднократни репортажи и публикации от локални и национални медии, включване на казуса, като точка от тематиките обсъждани на сесия на Оценка за съвместимост Пловдив, обстановката освен, че не се трансформира, а става все по-злe. Ако преди време имаше най-малко по няколко служащия или най-малко един път на ден някой минаваше да нагледа дупката, от седмица няма никой и нищо не се случва към нея.
Освен непоносимата миризма и големите комари ( които са причина за разпространяване на заразни болести), се притесняваме при започване на дъждовния сезон от проникването на отходните води в основите на жилищата ни и от заплахата от сриване на постройките в непосредствена непосредственост до изкопа.
Също по този начин, не е обикновено към този момент няколко месеца да нямаме естествен достъп до жилищата си – в региона има възрастни хора, инвалиди, майки с деца и редови жители на които се постанова да носят на ръце детски колички, торби с покупки, туби с вода ( течащата е със съмнителна чистота), да вършат поправки (много от живущите се оплакват от задръстени казанчета, кранове и уреди, вследствие на ремонта) и прочие Да не приказваме, че при положение на случай нито пожарна, нито Бърза помощ могат да стигнат до по-голяма част от постройките.
За страдание, никой от до момента потърсените за контакт не поема ангажимент и периоди в които ремонта ще бъде приключен качествено ( след митинга ни, беше зарита небрежно част от улицата, само че имаме съществени подозрения, че това беше краткотрайно решение и действително ремонта не е осъществен качествено).
Доколкото знаем) от изявления в пресата, заради спор за пари ( изисквана индексация от изпълнителя), ремонта е замразен и няма да бъде удължен.
Което значи, че скоро никой няма да довърши ремонта, да запълни дупката и възвърне достъпа ни.
Изпълнители на обекта са ДЗЗД „ Еко план Пловдив “- в консорциума вземат участие „ Интерхолд “, „ ТЕС кънстракшън груп “ (по настоящем „ Парсек билд “) и „ ВиК Инфраструктурно планиране “.
Ремонтът е част от построяването на Южен Обходен Колектор и визира много огромна част от гр. Пловдив, като все още на всички места по трасето, ситуацията е сходно. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР