Жителка на района на Новосибирск, майка на две деца, погрешно

...
Жителка на района на Новосибирск, майка на две деца, погрешно
Коментари Харесай

Умираш и възкръсваш само благодарение на съда

Жителка на региона на Новосибирск, майка на две деца, неправилно е оповестена за мъртва, съобщи БГНЕС.
Ангела Михайлова схваща, че е записана като умряла от няколко месеца инцидентно, откакто детските надбавки не ѝ били преведени през октомври. Блокирана е от банкови карти, здравна лавица, лишена от детски надбавки, а на погребална организация са платени 7000 рубли за погребението. Прокуратурата оказва помощ на Михайлова " да възкръсне ". Тя разкрила, че информацията за гибелта на сибирячката е пристигнала от болница, където тя не се е лекувала повече от 20 години.
Анжела Михайлова е на 39 години, тя е от село Сокур, област Мошковски. Отглежда 11-годишен наследник и 8-годишна щерка. През 2015 година брачният партньор ѝ умира и страната отпуска на децата наследствена пенсия. " През октомври парите не идват в точния момент, мислех, че закъснението се дължи на уикенда ", споделя дамата пред РИА Новости. " Обадих се на мои познати, които също получават заплащания. Получили са всичко, даже два дни по-рано. Обърнах се към пенсионния фонд и когато ме попитаха коя съм, отговорих, че съм майката, а служителят сподели, че съм умряла ". " Удостоверение за гибелта ви е изпратено от Централната работа по вписванията в Новосибирск, даже изписахме надбавка за заравяне “, прецизирал служителят. " Да кажа, че бях в потрес, значи да не кажа нищо. Не бях себе на си няколко дни ", спомня си дамата.
Михайлова е посъветвана първо да посети службата по вписванията - " вземете документа, въз основа на който е издадено удостоверението ". " Но службата по вписванията изясни: ние няма да даваме никакви документи, информация - също. Всичко единствено по искане на формалните органи ", споделя Михайлова. Единственото, което е издадено, е истинското уверение с формалния щемпел, за което те поискали да се заплатят държавни такси. И прецизирали, че тази информация е изпратена на 10 инстанции, с цел да я блокират на всички места - в застрахователна компания, пенсия, налог и така нататък
 Прегазен и заровен - не е проблем за котарака Барт Прегазен и заровен - не е проблем за котарака Барт
Във Флорида се появи същинска котка зомби, която първо беше заровена, а след това възкръсна. На 16 януари котаракът Барт е ударен от прът...
Тогава Михайлова отива в прокуратурата. Там, по отношение на ковид, одобряват заявки единствено по електронен път. Направила иск.
Извършена е инспекция от прокуратурата на Централния регион на Новосибирск. Според помощник-прокурора Сергей Бачурин се е оказало, че от Градската клинична болница No 25 " е получено здравно удостоверение за гибел от организацията за даване на погребални услуги и оттова те са уведомили службата по вписванията, с цел да създадат там надлежно регистриране ".
Надзорният отдел открива, че в края на юни те са докарали в болничното заведение " друга жена с тъкмо същото фамилно и бащино име, умряла там на 8 юли ". Според Бачурин, Ангела Михайлова е употребила услугите на това лечебно заведение преди към 20 години, данните ѝ са непокътнати в базата данни. Патологът ги е въвел по простъпка, когато е подготвял документи за гибел.
Както изясни служителят на прокуратурата, производството лишава повече от месец и половина. " Попитахме службата по вписванията, болничното заведение, комуникирахме със самата Михайлова. След като инспекцията и събирането на всички документи завърши на 2 ноември, се обърнахме към Мошковския областен съд, защото такива молби се преглеждат по местоживеене. В същото време изпратихме копия на материалите на прокурорите от регион Мошковски и те участваха в разглеждането. Съдът взе решение на 3 декември ".
Сергей Бачурин споделя, че в неговата процедура това се е случило за първи път. " Това е по-скоро немарливост. Въпреки това лекарят е направил нарушаване, което е довело до такива последствия. Въпреки че е прекомерно рано да се вършат изводи. " Патологът може да бъде изправен пред дисциплинарна отговорност - зависи от работодателя и от това какви ограничения ще предприеме районната прокуратура.
 Москва упорства да се изведе американското нуклеарно оръжие от Европа Москва упорства да се изведе американското нуклеарно оръжие от Европа
Ситуацията с американските нуклеарни оръжия в Европа провокират паника от позиция жизнеспособността на Договора за неразпространен...
Ангела Михайлова отбелязва, че в съда няма представители на болничното заведение. " Прокурорите споделиха: умрялата жена е била докарана от кола за спешна помощ без документи и съпътстващи лица. В документите, с които тя е влезнала в лечебното заведение, се твърди, че тя се е наричала със същото име. Но има друга дата на раждане: тя е била 1971 година, месец и дата също не съответстват. И различен адрес: Живяла в Новосибирск. Откъде идва концепцията, че тя съм аз? "
" Главният доктор изяснява, че документите за гибелта се попълнят в единна система. Когато патологът е влезнал в " Михайлова Ангела Сергеевна " автоматизирано се отварят данните на единствената записана с това име. Затова ги вкарва автоматизирано. Чудя се,: в случай че имаше три Михайлова, тогава по какъв начин щяха да бъдат избрани? Така че можете да погребете всеки трети. Не беше ли належащо да се осведоми полицията? И в случай че някой е търсил тази жена? Има доста въпроси ", разяснява " възкръсналата.
Още един миг, който мощно тормози Ангела: за какво никой не се е свързал с околните ѝ, откакто тя " умира ". " Безкрайно преигравах тази обстановка в главата си: какво ще стане, в случай че умра в реалност? Може би, преди да блокират всичко, беше належащо да се подхващат някакви дейности? Има ли нормално хора, виновни за това? Органите за наставничество да вземем за пример би трябвало ли някой да каже? Никой даже не попита къде са децата, какво се е случило с тях. В края на краищата, в случай че получават пенсия за загубата на един родител, става известно, а втория към този момент го няма ".
Съдебното решение ще влезе в действие на 8 януари. " Когато това се случи, мисля, че всичко ще бъде възобновено доста бързо. В края на краищата, бях в пенсионния фонд с паспорт, те ревизираха дали е годен, направиха фотокопия на детските документи. Но в този момент ми беше казано да дойда след празниците, на 11 януари. Ако по-късно възстановят пенсиите на децата, още веднъж би трябвало да се обърна към съда ", съобщи Михайлова
В продължение на два месеца произвеждане фамилията се сблъсква с избрани компликации. " Работя на ненапълно работно време. Живеехме обикновено, децата са добре поддържани, развиват се - щерка ми се занимава с танци, сина ми върви на британски и футбол. Но морално всичко беше мъчно да се издържи. И децата, несъмнено, страдаха. Те учат отдалечено, единствено посредством моя телефон нямаше метод да им купя нови. Едно от тях има проблеми със зрението, вдигнал се е диоптъра, плащахме в частна клиника. А аз самата не можах да отида на доктор с пострадване на крайници, защото здравните ми осигуровки са блокиран ", споделя дамата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР