Жителка на Китай разви психично разстройство поради убеждаване от родителите

...
Жителка на Китай разви психично разстройство поради убеждаване от родителите
Коментари Харесай

Родители доведоха дъщеря си до психично разстройство, карайки я да се омъжи

Жителка на Китай разви психологично разстройство заради увещание от родителите й бързо да си откри мъж и да се омъжи.

27-годишната жена от град Джинан, провинция Шандонг, отиде в болничното заведение с недоволство от проблеми с дишането и изтръпване на крайниците.

Лекарите прегледаха пациента и стигнаха до заключението, че следените признаци са породени от обезпокоително разстройство. По-специално, дамата страда от респираторна алкалоза, при която заради учестено дишане равнището на въглероден диоксид в кръвта понижава.

Лекуващият доктор на китайката Чен Лианг открил, че тя е почнала да се задушава след огромен скандал в фамилията. „ Според нея родителите й доста пъти са упорствали да се омъжи. В последна сметка търпението й свършило и имало огромна свада “, сподели лекарят и добави, че това е последната капка, която я е довела до обезпокоително разстройство.

Д-р Лианг посочи, че в този случай равнището на въглероден диоксид в кръвта може да се възвърне благодарение на специфична маска, която контролира дишането, а нарасналата тревога ще изчезне незабавно щом дамата се успокои. Въпреки това лекарят подсети, че, в случай че се появят сходни признаци и при вас, би трябвало неотложно да потърсите здравна помощ.

Броят на сватбите в Китай понижава от десетилетие. Пикът на браковете е през 2013 година, когато в страната са основани 13,5 милиона фамилии. През 2021 година обаче този брой е понижен до 7,6 милиона. Възрастта на младоженците също е намаляла: в случай че по-рано китайците се женеха на 20-24 години, в този момент те са по-склонни да основават фамилии на 25-29 години.

В същото време ранният брак обичайно се смята за дълг на децата към родителите им, а нежеланието да се оженят в ранна възраст постоянно провокира спорове в фамилиите./

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР