Жителите отидоха до урните в неделя на първите избори за

...
Жителите отидоха до урните в неделя на първите избори за
Коментари Харесай

В Хонконг се провеждат първите избори за общински съвети след „пропатриотичната“ реформа

Жителите отидоха до урните в неделя на първите избори за регионални препоръки в Хонконг, откогато беше осъществена електорална промяна под управлението на Пекин на „ патриоти “, ръководещи града, дейно изключвайки всички продемократични претенденти.

Избирателната интензивност се чака да бъде доста по-ниска, в сравнение с последните избори, извършени в разгара на антиправителствените митинги през 2019 година Някои продемократични гласоподаватели, ужасени от фрапантните промени в разпоредбите, в това число премахването на множеството директно определени места, обръщат тил на изборите.

Членовете на Лигата на социалдемократите, една от останалите в града продемократични партии, възнамеряваха да провеждат дребен митинг, с цел да изразят недоволството си от измененията в изборните правила. Но членовете им са били задържани, откакто са били следени от у дома, сподели групата.

Полицията сподели, че трима души са били задържани по съмнение, че са възнамерявали да подбуден други да осуетят изборите, само че н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР