Жителите на ямболското село Бояджик блокираха пътя Нова Загора -

...
Жителите на ямболското село Бояджик блокираха пътя Нова Загора -
Коментари Харесай

Протест срещу липсата на вода в село Бояджик

Жителите на ямболското село Бояджик блокираха пътя Нова Загора - Ямбол в символ на митинг против неналичието на вода. Проблемът е от години, само че за превъзмогване на водната рецесия би трябвало да се построи нов тръбопровод, за който средства към този момент - няма.

Бояджик, Тунджа

В Бояджик живеят към 1300 души. От пролетта в чешмите им още веднъж няма вода. Причините са амортизираният тръбопровод, честите повреди и огромните загуби на вода. От няколко дни в селото е въведен режим, като в другите региони вода има през вечер.
Петър Манев: Докато не сложат помпи, вода няма да има... ВиК си обра помпите, енергото си взе трафопоста и край до момента.Златка Атанасова: Това е водата, която пием. Вижте в кой век живеем, гледате ли? И нашите деца няма да са заболели ли?
Започнало е изследване за качеството на водата от нов водоизточник. Ако водата е годна за прилагане за няколко месеца е допустимо построяването на система до селото.
Стоян Радев, шеф на ВиК-Ямбол: ВиК-Ямбол е невероятно да влага в реорганизация на цялата водопроводна мрежа в селото... Георги Георгиев, кмет на община Тунджа: Проблемът тук в Бояджик е продължителен. По-кардинално решение изисква доста повече време и доста повече пари.
По предварителни планове ще бъдат нужни към милион и половина лв. за 12 км нов тръбопровод. За тези средства от общината ще разчитат на поддръжка от страната. Дотогава хората от Бояджик остават на воден режим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР