Жителите на централната столична улица Солунска се оплакаха от непрекъснат

...
Жителите на централната столична улица Солунска се оплакаха от непрекъснат
Коментари Харесай

Рязане на гуми и тормоз след сигнали за нощен шум: СДВР и Столична община се оказват безсилни

Жителите на централната столична улица " Солунска " се оплакаха от непрестанен тормоз със среднощен звук, който продължава с години - и макар сигналите и намесата на институциите, нарушителите не са изгонени.

Стигнало се е и до закани със разпра и до случай, при който гумите на автомобила на двама съпрузи с малко дете, подали недоволство на телефон 112, са нарязани. По случая се води и досъдебно произвеждане.

" Когато ги помолихме да не подвигат звук, нарязаха и четирите гуми на колата ни, заплашваха мъжа ми с пердах ", споделя една от засегнатите дами пред Нова ТВ.

Шумът идва от гости пред спонтанен тротоарен " бар " пред магазин за кафе и цигари, който няма право да работи след 22 ч.

Управителят е разположил маси и столове, на които се събира " компания " от мъже и дами, вдигащи звук до 4-5 ч. през нощта, съгласно свидетелствата на хората от околните кооперации.

При сигнали до полицията - нарушителите настояват, че не вършат нищо неправилно и не пречат на публичния ред.

Недоволството на хората продължава дълго време, а от 4 Районно ръководство са спрели да дават отговор на недоволствата им.

Родители на бебе споделят, че шумът е толкоз мощен, че нито те, нито детето им може да се наспи. Молбите им обаче не дават резултат - в противен случай, обръщат се в експанзия против самите тях.

" Нас стартира да ни е боязън от тези хора, изключително когато звъня на 112 разревана, че има експанзия против нас и нищо не можем да създадем, а полицията не идва ", споделя дамата.
От регион " Триадица " удостоверяват, че са получавали голям брой недоволства и са осъществени няколко ревизира на комерсиалния отдел.Направено е наставление до шефа поради нарушение на работното време и допускане на скупчване на клиенти.При друга инспекция е открито, че е ситуирано несъгласувано оборудване на общински терен, за което е формиран акт.Сезирано е и 4 РПУ за инспекция за нарушаване на публичния ред.
Собствениците на търговски обекти са длъжни да декларират работното време на обекта в районната администрация по местонахождението му, а разполагането на маси, столове и други преносими съображения би трябвало да бъде в съгласие с общината.

Работното време на обекти, които провокират звук с активността си и са на по-малко от 30 метра от жилищни здания, наложително завършва в 22 ч. - в случай че няма единодушие на етажната благосъстоятелност и непосредствените съседи.

Извършването на комерсиална активност с храни и питиета става след позволение от БАБХ, а продажбата на цигари се лицензира от Агенция " Митници ".

Нарушаването на наредбата за публичния ред в Столична община води до санкция от 500 до 2500 лева за физически лица, или от 2000 до 10 000 лева за еднолични търговци и юридически лица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР