Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш спряха движението по пътя

...
Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш спряха движението по пътя
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Бум на наркоманите и алкохолиците на пътя заради заповед на Бойко Рашков

Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш стопираха придвижването по пътя София - Варна при разклона за Стражица, Велико Търново - Русе при село Петко Каравелово и Русе - Плевен при село Масларево. Те се пробват да привлекат вниманието на вътрешния министър Бойко Рашков, който се кани да закрие от 1 юли районните полицейски ръководства в тези общини. Според тях това неизбежно ще докара до увеличение на престъпността и ще заплаши сигурността в дребните обитаеми места.



За това се притесняват пред Lupa.bg и специалисти по сигурността. " Всяко ново държавно управление дава обещание на хората спад на битовата престъпност и обезпечаване на полицейско наличие във всяко обитаемо място. Бойко Рашков също даде обещание това. Сега обаче наруши думата си и с лека ръка стартира да понижава броя на полицейските ръководства. Това ще докара до взрив на кражбите, убийствата, злополуките ", предизвестиха експертите.

Според тях от ден на ден хора без шофьорски книжки или използвали алкохол и опиати ще седнат зад кормилото, знаейки, че няма кой да ги ревизира. Надрусани и препили или ще провокират злополука на пътя или сами ще загинат, предизвестяват специалистите.

" Най-сериозно е ситуацията с община Болярово, където полицейският сектор е хем единствен, хем граничен. Той охранява 36 км от оградата на границата ни с Турция. От началото на годината чиновниците му са предотвратили 436 опита за нелегално влизане в страната. След 1 юли няма кой да стопира бежанците, защото полицейските чиновници ги изпращат в Елхово. За всичко това кметът Христо Христов е алармирал Министерство на вътрешните работи ", изясни пред Lupa.bg специалистът по сигурността Иво Атанасов.

„ През последните 7-8 години са закрити от прокуратурата към 2 млн. каузи с изтекли периоди с незнаен причинител. Нерегистрираните каузи са още толкоз на брой. Имаме 4 млн. закононарушения за последните 10 години, на които причинителите освен че не са открити, само че не са и търсени. През това време се правят нови закононарушения “, уточни преди време пред Lupa.bg някогашният основен секретар Николай Радулов.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отхвърли през днешния ден вербален отговор на въпрос на народния представител Димитър Николов какъв е предстоящият стопански и публичен резултат от промяната в системата, в която е заложено закриването на полицейските ръководства в Полски Тръмбеш и Стражица и секторите в Лясковец и селата Камен и Ресен от 1 юли. От секретариата на ведомството се базират на член 103 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, защото въпрос от същия темперамент, само че с писмен отговор, е заложен и от депутата Йордан Терзийски от Политическа партия.

За първи път На 10 юни над 300 поданици на община Стражица блокираха основния път София – Варна. Протеста поведоха кметовете и ръководителите на Общински препоръки в двете общини. С блокирането на пътя хората показаха недоволството си от идното закриване на полицейското ръководство и преструктурирането му в полицейски сектор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР