Жителите на столичния квартал Витоша парк все още са без

...
Жителите на столичния квартал Витоша парк все още са без
Коментари Харесай

Хората от столичния Витоша парк още се блокирани

Жителите на столичния квартал " Витоша парк " към момента са без достъп до домовете си , оповестява bTV.

Припомняме, над 400 души от 9 блока не могат да стигат обикновено до жилищата си. Единственият път до столичния жилищен комплекс " Витоша парк " минава през паркинга на Симеоновския въжен превоз. Собственикът на паркинга " Витоша ски " обаче е почнал да слага заграждения към парцела, което може да прекъсне връзката на комплекс " Витоша парк " с останалата част на града ,

Столична Община реагира на това, като уточни, че това е спор сред частни притежатели, а в подобен спор общината не може да взима страна.

Адресът, които е записан на персоналните карти на, живеещите във " Витоша парк " е улица " Арх. Никола Лазаров " №15. Улицата обаче се намира на половин километър от жилищата. Към момента единствения " път ", през който може да с емине ту се отваря, ту се затваря от " Витоша ски ".

Според жителите от столичния квартал натискът се дължи на предстоящото напълно скоро изговаряне на прокуратурата по техен сигнал . През 2009 година, когато блоковете били издигнати е бил подписан контракт сред компанията, която ръководи комплекса и общинското дружество " Въжени линии ", което по-късно се е трансформирало във част от " Витоша ски ". В подписания документ били уредени изискванията за прекосяване през паркинга.

Хората изясняват, че " Витоша ски " предложила обходен вид, само че по мнение на жителите на квартала той е изцяло противозаконен.

Исканията на живеещите във " Витоша парк " са общината да извърши първичния план за улица. Общината обаче отхвърля да вземе отношение, тъй като намира спора за частен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР