Жителите на София често протестират срещу постоянно никнещите нови сгради

...
Жителите на София често протестират срещу постоянно никнещите нови сгради
Коментари Харесай

Нов квартал с близо 600 жилища ще изникне в София

Жителите на София постоянно стачкуват против непрекъснато никнещите нови здания и против все по-плътното застрояване на града. Това обаче по никакъв метод не стопира капиталовите планове.

Проект за цялостен нов жилищен квартал чака позволение от институциите. Плановете на вложителя са той да се построи в имота от 193 дка на някогашния цех " Балканкар 6-ти септември " на кръстовището на бул. " Житница " и бул. " Никола Мушанов " в регион " Красно село ".

Инвестиционното предложение към този момент е импортирано за екооценка в районната екоинспекция. Комплексът ще се споделя " Галакси сити ". Според приложените документи в него ще бъдат издигнати 13 блока, в които ще има общо 581 жилището, а също и офиси и търговски площи.

По протежението на бул. " Никола Мушанов " се възнамерява издигането на три здания. Всяка от тях ще се състои от два блока, единият от които ще е висок 50 м или 16 етажа, а другият – 44 м или 14 етажа, проличава от книжата.

" Към всеки блок е очакван в допълнение над тази височина и терасовиден етаж в границите на допустимите от Закон за устройство на територията граници, там са ситуирани по един първокласен апартамент на етаж ", написа в документите. На първите два надземни етажа постройките са свързани между тях с двуетажни връзки, в които са ситуирани търговски обекти и офиси.

В северната част на парцела към нова улица е планувана постройка, състояща се от три високи тела, чиито фасади отчасти са в контакт една с друга, се споделя още в предлагането. Трите секции ще са с височина 30 м. При всяка секция е очакван терасовиден етаж с по един първокласен апартамент на етаж.

Във вътрешността, в югоизточната част на територията, са ситуирани три по-ниски здания на 7 етажа. В най-южната част на парцела е ситуирана постройка на 8 етажа, шест от които са с жилища. Всяка от тези здания се състои от два входа. При всеки вход е очакван терасовиден етаж.

Инвеститорът дава обещание в южната част на терена, избран за първия стадий от " Галакси сити ", да построи независим парк със спортна зона, който да се трансформира в привлекателен център за целия квартал. Според импортираното предложение компанията притежател ще оформи повече от изискуемите по закон паркоместа за коли и колела.

Проектът планува в бъдещия жилищен комплекс да се построи и частна детска градина за пет групи от по 12 деца. В същото време вложителят обръща внимание, че в непосредствена непосредственост до новия квартал се намира и общинската 145 ЦДГ " Българка ".

През 2019 година компанията " Галакси Инвестмънт Груп ", зад която стоят създателите на " Винпром Пещера " Антон Щерев и Атанас Петров, купи упоменатия терен за неназована сума посредством придобиването на сдружението НМ 151, в чиито активи бе парцелът. След придобиването шефът на " Галакси Инвестмънт Груп " Константин Бояджиев разяснява, че теренът се намира в " една от най-перспективните елементи на столицата, които към момента не са презастроени и имат положителни връзки и поръчителство с инфраструктура ".

Бояджиев сподели още, че " ревитализирането на някогашни индустриални територии е бъдещето на София ". " Галакси Инвестмънт Груп " има столичните хотели " Хилтън " и " Интерконтинентал " против Народното събрание, хотели и комплекси на морето и така нататък

Продавач на терена на " Балканкар 6-ти септември " бе сдружението " Акрополис Риъл Естейт Б.В "  - българско сдружение на литовската VP Group, чийто притежател е Нериус Нумавичиус. Той е определян в медиите като най-богатия литовец, а у нас е по-известен като притежател на магазините " Т-маркет ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР