Жителите на селата, свързани с Благоевград, чрез затворения повече от

...
Жителите на селата, свързани с Благоевград, чрез затворения повече от
Коментари Харесай

Стига лъжи! Жителите на селата, свързани с Покровнишкия мост излизат на протест срещу бездействието на държавата

Жителите на селата, свързани с Благоевград, посредством затворения повече от година Покровнишки мост, оповестиха митинг в неделя-15 януари. Те ще излязат на Автомагистрала " Струма " при кръстовищата за село Зелен дол, с цел да изразят недоволството си от бездействието на страната, по повод ремонта или построяването на нов мост и безхаберието на виновни лица, довели до едногодишното блуждаене на хората по обиколни пътища, с цел да стигнат до регионалния център, разбра struma.com

" Спрете с лъжите ", е мотото на митинга, при който може да се стигне и до блокиране на автомагистрала " Струма ". Припомняме, че предходната година, през декември, придошлите води на р. Струма, подкопаха основите на моста и той се пропука. Експерти заключиха, че е рисков и го затвориха за коли.

Една година към този момент хората от 7-те села, свързани с моста, минават по обиколни пътища, инвестирайки средства, нерви и време,ине виждат светлина в тунела, защото повече от една година страната, притежател на мостовото оборудване бездейства и не е направила нищо за укрепвнето му.

Търпението на хората свърши и се оповестиха ефикасни протестни дейности. Кметът на Благоевград Илко Стоянов още преди месеци контракти финансиране, само че строителството не бе стартирано заради бюрократични пречки и безхаберие на виновни лица по врховете на държавната администрация.

В началото на новата година, новият зам. министър на Министерство на регионалното развитие Николай Шушков събра незабавно представители на институциите, фирматата строител и газопреносното сдружение, с цел да набележат незабавни ограничения по проблема. Оказа се, че още веднъж има проблем и той е обвързван с газопреносната тръба, която се намира на мястотои би трябвало да бъде преместена, атова е комплицирана и скъпа процедура.

Затова е препоръчан вид за създаване на краткотрайно оборудване покрай мястото, до момента в който се построи основниятмост, който би трябвало да бъде съборен и издигнат на ново, поради съществено увреданата му структура. От Министерство на регионалното развитие обявиха публично, че работната среща е градивна и ще се откри решение, зам. министър Шушков е изискал доникъде на месеца да бъде направен проект, по какъв начин ще се работи и незабавно е разпоредил да стартира същинската работа по моста.

Кметът ИлкоСтоянов на конференция обаче не бе задоволен от извършената среща, защото няма никаква конкретика- по кое време тъкмо ще стартира строителството на моста и най-много по кое време хората от селата, чието самообладание се изчерпа, ще спрат да обикалят с километри, с цел да стигнат до града. Кметовете на селата също скочиха против протакането на въпроса и застават отпред на протестните дейности.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР