Жителите на германската столица ще трябва да покажат отрицателен тест

...
Жителите на германската столица ще трябва да покажат отрицателен тест
Коментари Харесай

Влизат в магазина само с отрицателен тест

Жителите на немската столица ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, с цел да могат да влязат в множеството магазини за търговия на дребно от идната седмица, съобщи ДПА. Супермаркетите, аптеките и дрогериите са освободени от условието, което влиза в действие в сряда, заяви кметът на града-провинция Михел Мюлер след съвещание на Сената през вчерашния ден.

Мярката значи, че всички магазини за артикули на дребно, отворени от началото на месеца, когато в Германия рестрикциите бяха разхлабени, ще могат да посрещат клиенти, само че ще би трябвало да изискват негативен тест. Музеите и бизнесите, предлагащи услуги, които постановат непосредствен физически контакт, като фризьорските салони и студиите за татуировки, също ще могат да останат отворени, само че личният състав също ще би трябвало да показва негативни проби.

Германия би трябвало да понижи броя на инфекциите през идващите седмици, или рискува да се появят нови разновидности на вируса, устойчиви на имунизациите, предизвести водещ консултант на канцлера Ангела Меркел.

" Ние сме в най-опасната фаза на пандемията ", съобщи началникът на кабинета на канцлера Хелге Браун в изявление за в. " Билд ам зонтаг ". " Следващите няколко седмици ще дефинират дали ще можем в обозримо бъдеще да овладеем пандемията. Ако броят на инфектираните още веднъж скочи внезапно, има възходяща заплаха идната разновидност на вируса да стане резистентна на ваксина. Тогава ще ни трябват нови ваксини, още веднъж ще би трябвало да стартираме да имунизираме изначало ", сподели Браун.

Според него в районите, където броят на случаите на 100 000 души през последните седем дни е над 100, са нужни спомагателни ограничавания. Там би помогнало да се вкара районен вечерен час, тъй като най-високите равнища на заразяване са при събирания по домовете. Браун чака обстановката да се усъвършенства през май, с помощта на резултата от имунизацията и стоплянето на времето. " Към Петдесетница (23 май) ще забележим първите позитивни резултати, стига до тогава обстановката да не е излязла отвън надзор ", добави той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР