Жителите на Ботуня се оплакаха от нехайството на кмета на

...
Жителите на Ботуня се оплакаха от нехайството на кмета на
Коментари Харесай

Жителите на Ботуня изреваха: Писна ни да живеем в кално блато и кметът на Криводол Ицо Доков да не взема мерки /снимки/

Жителите на Ботуня се оплакаха от нехайството на кмета на Криводол Ицо Доков за проблемите в селото, научи организация BulNews.
Повече от седмица в обитаемото място парцелите и улиците са превърнати в тресавище поради изобилното снеготопене в края на януари.
Проблемът, съгласно кметския наместник Ивайло Диманов, е от години, само че никой до момента не се е заел с решаването му.
"Ситуацията тук в селото е разследване на наводнението, а то се получава при всяко щедро снеготопене или пороен дъжд. Това са скатни води, а канализацията, която е направена доста от дълго време, към този момент е разрушена. Не се почистват деретата, не се почистват отводнителните канали и цялата река от горната страна, а тя е с доста огромно течение, се излива в селото. Наводняват се дворовете на хората, към този момент започнаха да се пълнят и мазите им, пристройките към къщите с инвентара в тях, наводнени са и площите с овощни дървета, с насаждения, с оранжерии, с ягоди. Добре, че спря дъжда и малко се възстановява ситуацията, само че сега сме по-зле и от Кандахар, тъй като цялата тиня е изкарана по улиците в селото... Областната дирекция е осведомена, Община Криводол е осведомена, осведомен е господин депутата Красен Кръстев по подобаващ ред, посредством него съм уведомил министър-председателя и министъра на МРРБ… Досега никой не ни е потърсил. Контактувам единствено с кмета Ицо Доков и зам. кмета на Община Криводол. Никой различен не се отзовава. Абсолютно никой не се интересува от житието и битието на село Ботуня, а се интересуват, както допускам ще бъде в този момент - от избори на избори... ", сподели Ивайло Диманов.
"Всеки път след по-обилно снеготопене градини, дворове, жилищни постройки и всичко останало потъва във вода. За страдание след огромни вложения и предпочитание за възстановяване на метода на живот, при такива условия всичко отива напразно и се стартира изначало ", изяснява и Тонислав Тунов, който е един от най-засегнатите от наводнението в Ботуня.
Наскоро се е върнал в родното село, откакто 12 години е бил основен готвач в ресторант в Лондон, с желание да развива бизнес. Наводнението обаче несъмнено е трансформирало тези планове.
"Фасадата на къщата ми е нарушена, наводнен е дворът, оранжерии, насаждения - всичко това е потънало във вода. И както беше в края на януари след разтапянето на снега и наводняването на дворовете, температурите внезапно паднаха и всичко това, целият положен труд и средства пропаднаха. Сега би трябвало да стартираме изначало... Как виждам новото начало ли? Ами преди го виждах много оптимистично и бях позитивно надъхан, само че за жалост има пречки, които са непредвидени и за жалост нехайството от страна институциите води до пречки в бизнеса на хората... ", сподели Тонислав Тунов.
Недоволен от калното всекидневие на селото е и 80-годишният Найден Найденов. Според него ситуацията е като на война.
"Не можеш да минеш от гьолове, трапове на всички места, водата идва от баирите, няма канали, всичко е залято, даже централната улица е единствено тиня. Второ - тук няма никакъв транспорт - нито от Криводол, нито от Враца, както имаше преди време автобуси... Сега, когато аз като възрастен човек ме заболи главата и би трябвало да си взема аналгин, изкачам тук и завардвам пред Съвета някоя от колите за Враца да дам пари да ми купят лекарството. Тук няма аптека, няма нищо. Пропаднала работа ", показа Найден Найденов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР