Жителите на американското градче Източна Палестина, щата Охайо, са заплашени

...
Жителите на американското градче Източна Палестина, щата Охайо, са заплашени
Коментари Харесай

Заради дерайлирал влак с химикали в Охайо живеят в кошмар - наричат го ``нашия Чернобил`` - Свят

Жителите на американското градче Източна Палестина, щата Охайо, са застрашени от екологична злополука, която дефинират като " нашия Чернобил ", откакто влакова комбинация дерайлира при започване на месеца, съобщи Би Би Си.

На 3 февруари трен, пренасящ рискови химически съединения, дерайлира край града. Композицията се е състояла от над 100 вагона, пренасящи химически съединения, които съдържат детайли от съвсем цялата периодическа таблица.

Заради злополуката във въздуха и почвата са изпуснати винилхлорид, етилхексилакрилат и етиленгликол монобутил. В резултат от процеса на горене в атмосферата се отделят фосген и хлороводород. Фосгенът е отровно задушливо съединяване, употребявано като химическо оръжие през Първата международна война. Хлороводородът също е токсичен и води до задушаване.

Винилхлорид и етиленгликол монобутил са канцерогенни съединения.

 Облакът, щръкнал над градчето в Охайо. Снимка: Twitter

В Източна Палестина е оповестено изключително състояние, а 1500 души, живеещи покрай мястото на злополуката, са евакуирани. Местните управляващи поучават хората да не напущат къщите си и да не отварят прозорците.

От железопътната компания вършат изказване, че съществува опасност за сигурността на чиновниците им, само че отказват  да отговорят на въпроси на поданици за евентуалния риск за тяхното здраве.

Истинската злополука обаче стартира, откакто управляващите в Охайо взимат решение да не потушават пожара, а да " управляват изгарянето ". Въздухът стартира да се цялостни с рискови изпарения, а небето потъмнява от черен пушек.



Няколко дни след кошмарния случай стартират сигнали за мъртви домашни животни, плаващи трупове на риби и жаби в локалната река, написа Си Ен Ен. Жители на Източна Палестина дефинираха влаковата злополука като знаков миг в историята на града, предава Би Би Си.

" За този град това е Пърл Харбър или 11 септември. Едно от тези неща, за които хората постоянно приказват ", споделя притежателят на кафене Бен Ратнер, а неговият съгражданин Джон Хъмнър дефинира събитието като " нашия Чернобил ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР