Жители от няколко столични квартала блокираха днес движението по ул.

...
Жители от няколко столични квартала блокираха днес движението по ул.
Коментари Харесай

Протест срещу мръсния въздух в София

Жители от няколко столични квартала блокираха през днешния ден придвижването по ул. “Московска ” в символ на митинг. Недоволството им е предизвикано от мръсния въздух в града и неналичието на съответни ограничения от страна на Столичната община за справяне с казуса.

“Пред общината сме на следващ митинг поради геноцида, който се прави върху столичани и жителите в България. Мръсният въздух е палач за нас ”, съобщи Десислава Малинова от регион “Красна поляна ” и от години живее с този проблем, който, съгласно нея, продължава да не се взема решение.

Тя уточни, че желаят общината да дава данни за чистотата на въздуха в действително време, а не среднодневни, с цел да може навреме да се подхващат ограничения.

“Основно наше искане е да бъде основана система за алармен предел, каквато няма в законодателството ни. Това неотложно би трябвало да се вземе като мярка ”, акцентира тя и добави, че без стоманен надзор нито една мярка няма да сработи.

Според Малинова сегашните ограничения на общината като миене на улици, слагане на филтри на комини, замяна на дребна част от печките, апелите да оставим колите са безусловно неефективни. Тя упорства да се забрани отоплението на твърдо гориво.

“Не би трябвало да носим маски, въздухът би трябвало да е чист. Може би преди години въздухът е бил по-мръсен, само че и в този момент не е чист. Не е здравословно и казусът не се преекспонира ”, съобщи различен протестиращ – Иван Хлебаров.

Той е уверен, че няма мярка, която от през днешния ден за на следващия ден да реши казуса, само че е уверен, че общината е изпуснала 15 години, в които е можела да го реши.

“Мерките на общината са незадоволителни. Първо би трябвало да се осведомят хората и казусът да не се омаловажава, и второ – да не се вършат пилотни планове за промяна на 100 печки, а да се сменят с хиляди. Да не се влага в корупционни схеми като слагането на филтри за по 4000 лева на печки за 200 лева “, Иван Хлебаров.

Протестиращите обявиха, че ще продължат с митингите, в случай че общината не предприеме съответни и работещи ограничения в битката с мръсния въздух. / terminal3.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР