Жители на Ямбол и региона излязоха на протест срещу базиране

...
Жители на Ямбол и региона излязоха на протест срещу базиране
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА!: Жители на Ямбол и региона излязоха на протест срещу бази на НАТО в региона

Жители на Ямбол и района излязоха на митинг против базиране на многонационален дивизионен щаб на НАТО край града, иницииран от „ ЛЕВИЦАТА! “. Пред централната поща в града стартира и подписка под наслов " Ямбол не желае бази на НАТО! ". Само за първия час самодейността събра над 500 протестни подписа, а към шествието против разполагане на натовски войски се причислиха и локалните управления на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Протестът на жителите на района, проведен от локалната конструкция на „ ЛЕВИЦАТА! “, в лицето на Здравко Златаров от АБВ и Мими Караколева от „ Изправи се България “, е ориентиран против предлагането на военния министър Тагарев да бъде основан многонационален дивизионен щаб на НАТО в региона на Ямбол /Кабиле и Безмер/. Идеята е от щаба да се управляват две български бригади и многонационална бойна група, както и при нужда още сили и средства. Тези бригади ще съставляват една дивизия. Военният натовски план включва създаване на спомагателна инфраструктура, която да поеме бойните машини и уреди и персонален състав до 8 500 индивида.

ЛЕВИЦАТА! “ предизвестява, че с разполагането на многохилядни бойни формирования в района, Ямбол и региона попадат в зоната на нараснал риск от евентуални военни дейности и приканва народните представители от района да подхващат съответни дейности, в полза на жителите.

В поддръжка на недоволството, в Ямбол бяха и Румен Петков и Татяна Дончева.

Дончева означи, че Тагарев не взема независимо такива решения, те са му подсказани.

„ Сегашното държавно управление е марионетно в доста висока степен. Страната ни не би трябвало да влиза в ролята на Матросов на амбразурата и по-голям католик от папата “.

Татяна Дончева е безапелационна, че България може да продължи да извършва съюзническите си задължения като член на НАТО и Европейския съюз, само че без да се милитаризира.

Румен Петков съобщи, че Ямбол може да стане една от огневите цели на евентуални наши съперници или съперници.

„ От през днешния ден Ямбол става национална идея! Липсата на ангажимент от страна на локалните народни представители е стряскащ, само че с началото на новия парламентарен сезон този въпрос може и би трябвало да се трансформира в публичен. Зад гърба на обществото се прави сериозна подготовка за разполагане на летище „ Безмер “ на непознат боен капацитет, основно американски. За декларацията на военния министър няма никакво разискване в българския парламент. Това демонстрира едно безусловно тъпчене на парламентаризма и възприятие за безконтролие “, сподели Петков.

Мими Караколева акцентира обичайно миролюбивата настройка на българския народ и разяснява, че разполагането на бойни формирования прави района евентуална цел за бойни удари.

Здравко Златаров акцентира, че ползата на жителите на Ямбол е в центъра на самодейността и означи, че разполагането на многохилядна войска в района не носи никакви дивиденти, включително и финансови. Каузата е България, добави той.

Събирането на подписи против разполагането на войски на НАТО в района на Ямбол ще продължи през идващите два месеца.









Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР